Fons Potters, Rob Jetten en Dianne Schellekens

D66 Vught wint Gouden Gymp

D66 Vught heeft de Gouden Gymp gewonnen. Het is een prijs voor de beste lokale D66-campagne. De prijs werd woensdagavond uitgereikt in de Verkadefabriek in Den Bosch, waar D66 de landelijke verkiezingsuitslagenavond organiseerde.

De gymschoen staat voor de kilometers die door de campagneleden gelopen zijn. En dat waren er weer heel veel. Huis aan huis werd al weer de vierde editie van V-magazine verspreid. In het tijdschrift was er niet alleen aandacht voor de provinciale statenverkiezingen, maar ook voor lokale politiek en de waterschapsverkiezingen. Campagneleider Fons Potters reageerde verheugd: “Het is een mooie waardering, niet alleen voor deze campagne, maar ook voor onze eerdere campagnes. De prijs is natuurlijk vooral bedoeld voor al die actievelingen in onze afdeling, die ook bij deze verkiezing weer hebben laten zien dat ze er weer vol voor gingen.”

Bij de uitreiking van de Gouden Gymp was de uitslag in Vught nog niet bekend. Pas ’s nachts bleek dat die voor D66 in Vught met bijna 14 procent verrassend goed was: na de VVD de tweede partij op ruime afstand van nummer 3 GroenLinks. En dat is knap vanwege de hevige concurrentie met lokale kandidaten. VVD, PvdA en de SP hadden in tegenstelling tot D66 bekende Vughtse kandidaten hoog (en dus verkiesbaar) op de lijst staan.

D66 werd met 19,8% de grootste partij op stembureau De Piramide (wijk Schoonveld). Het hoogste percentage stemmers werd echter behaald bij het stembureau in Het Kwartier (22,8%). Ook bij de twee stembureaus in het centrum (Elisabeth en gemeentekantoor), Eikendonk, openbare basisschool De Lichtstraat, het Villapark en de Vughtse Hoeven scoorde D66 bovengemiddeld goed. Volgens fractievoorzitter Dianne Schellekens is het een opsteker voor de Vughtse fractie.”De manier waarop wij op basis van inhoud politiek bedrijven, van transparantie speerpunt gemaakt hebben en dat we het gebrek aan inspraak van inwoners elke keer weer agenderen, wordt blijkbaar gewaardeerd.”

D66 behaalde in Vught het hoogste percentage D66-stemmers in Zuid-Nederland. Er werd in Vught zelfs meer op D66 gestemd dan in bolwerken als Amsterdam, Haarlem en Hilversum. Landelijk kwam Vught binnen in de top 10, waarmee Vught zich ook een D66-bolwerk mag noemen.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …