D66 en duurzame energie

D66 is een pleitbezorger van duurzame energie. Het uitvoeren van het klimaatakkoord van Parijs is in het landelijke D66 programma vastgelegd. Dat hebben helaas niet veel andere partijen in Nederland gedaan. Ook de afdeling van D66 in Sint-Michielsgestel staat pal achter dit klimaatakkoord en vertaalt dit naar beleid binnen deze gemeente.

Zo is D66 vóór het ontwikkelen van het gebruik van wind- en zonne-energie. De partij is trots dat haar lid Jan Taks, samen met zijn zoon Bram, het voor elkaar heeft gekregen om een energiecentrale te plaatsen in de Dommel, die stroom levert aan zo’n kleine 200 huishoudens. Ook het onderzoek om windmolens te plaatsen bij het bedrijventerrein de Brand, aan het Maximakanaal, wordt door D66 ondersteund. Als omliggende gemeenten met elkaar samenwerken, zijn er mogelijk ook andere opties.

Lezing
Op zaterdag 8 april om 10.30 uur houdt Roel Bouwman, fractievoorzitter van D66, een lezing over de mogelijkheden van windenergie in en rond de gemeente Sint-Michielsgestel in restaurant De Zwaantjes, Petrus Dondersplein 7, 5271 AA Sint-Michielsgestel.

Daarna vertelt Jan Taks over de totstandkoming van de Dommelcentrale. Jan en Bram Taks houden lezingen over dit onderwerp in het hele land, want er is veel belangstelling voor dit bijzondere initiatief. Rond 12.00 uur kunnen de bezoekers  wandelen of fietsen naar de dichtbij gelegen centrale die u dan ook van binnen kunt bekijken. Aanmeldingen graag per e-mail.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …