D66 bezorgd over allerlei nieuwe plannen bij IJzeren Man

D66 Vught heeft aan het college van Vught schriftelijke vragen gesteld over allerlei nieuwe wilde plannen die er zijn bij de IJzeren Man. D66 is bezorgd over het hoge pretparkgehalte ervan en wil weten wat en of de gemeente (college of gemeenteraad) iets kan ondernemen tegen de beoogde ontwikkelingen.

De privatisering van het strandbad en -paviljoen van de IJzeren Man is een van de grootste successen van Vught van de afgelopen jaren. De kwaliteit van het paviljoen en het strandbad is enorm verhoogd. De IJzeren Man was al een parel van Vught, maar die is door de fantastische en bovenal creatieve inzet van Henric en Annemieke Vermeer Fit van Outdoor helemaal opgepoetst.

Kwaliteit fors verhoogd
De filosofie achter het op deze wijze runnen van de IJzeren Man spreekt D66 erg aan. Creatief omgaan met het huidige onroerend goed, vernieuwende concepten, gastvrijheid centraal, etc. En dat allemaal met heel veel respect voor de omgeving: geen pretpark, maar kwaliteit. Bijkomend voordeel van de ontwikkeling is dat de gemeente niet meer jaarlijks forse tekorten moet bijleggen; de exploitatie kost de gemeente niets meer.

Offer you can’t refuse
Het was voor de fractie van D66 dan ook een verrassing dat eind vorig jaar Fit Outdoor de recreatievoorzieningen bij de IJzeren Man verkocht aan de Vughtse vastgoedondernemer Bas van der Ven. De laatste jaren was het al zo goed gegaan, ze waren zo goed op weg met de ontwikkeling die ze voor ogen hadden, maar blijkbaar kwam er een ‘offer you can’t refuse’. In het Brabants Dagblad nam de nieuwe eigenaar in eerste instantie alle zorgen weg. Hij gaf aan te willen voortborduren op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Plan voor de bouw van een hotel
Tot grote schrik van de fractie van D66 zijn er nu plannen voor een toch wel andere koers. De nieuwe eigenaar heeft deze tegen verschillende Vughtenaren verteld. Het zou gaan om de uitbreiding van een terras naar 500 stoelen en het bouwen van de grootste waterglijbaan van Europa. Verder is het plan om op de plek een hotel neer te zetten met 60 kamers.
D66 maakt zich zeer grote zorgen over deze plannen en wil graag weten of het college op de hoogte is van de plannen van de nieuwe eigenaar met de IJzeren Man en in hoeverre het mogelijk is om deze drie plannen te realiseren binnen het huidige bestemmingsplan. Het college heeft jarenlang de bouw van een hotel aan de Boulevard tegengehouden. D66 wil graag weten wat het college vindt van de bouw van een hotel bij het strandbad en of dat wel tot de mogelijkheden behoort. Tot slot wil D66 weten welke mogelijkheden het college en de gemeenteraad hebben om te voorkomen dat de IJzeren Man een pretpark wordt.

Kijk ook bij

Inspiratiefestival Het Verhaal van Franciscus

Ingezonden mededeling Op zondag 22 oktober houden de Franciscaanse Beweging en Stadsklooster San Damiano een …