Cyle4Dreams voor Dream4kids

Dream4Kids verwezenlijkt dromen van kinderen die een traumatische ervaring hebben gehad. Om extra financiële middelen te vergaren, is onder de naam Cycle4Dreams een sponsorfietstocht georganiseerd naar de 2758 meter hoge top van de Stelvio. De rennersploeg is vol, maar sponsors zijn nog steeds van harte welkom. Cycle4dreams.nl.
[Door Maarten Kroese]

De Stelvio in Noord-Italië is een beruchte bergetappe in de ronde van Italië. Vergelijkbaar met de Mont Ventoux en veel zwaarder dan de Alpes d’ Huez. Wie aan de oostzijde vanaf Prato omhoog fietst moet 48 haarspeldbochten overwinnen. Hoogteverschil is 1846 meter. Stijgingspercentage 7,7%, gedurende 1000 meter zelfs 9,2 %. Op 9 september vertrekt de groep van 30 wielrenners die deze uitdaging aandurven. Hun beloning is een schitterend uitzicht en de dankbaarheid van de kinderen. Een van de deelnemende renners> is het Vughtse raadslid Sjoerd Janssens.Pi. Daarnaast heeft iedere renners individuele sponsoring geregeld, gemiddeld zo’n 1000 euro. Totaal is al 37.000 euro opgehaald, maar nieuwe sponsors kunnen zich nog steeds melden. Zo kunnen nog meer kinderen met een trauma worden geholpen.

Voorlopig onderzoek van het Radboud ziekenhuis wijst uit dat de droomdag in totaal in 75% aantoonbare verbetering oplevert. Van de kinderen presteert 42% beter op school, functioneert 50% beter in sociaal opzicht, voelt 58% zich thuis veel beter en heeft 50% van hen een verbeterd zelfbeeld.

 

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …