Cursus Vughtologie, gratis voor nieuwe inwoners

Wie in Vught kwam wonen, moest tot nu toe zelf maar uitzoeken hoe het zat met die nieuwe woonplaats. Hoe vind je er de weg? Waar zijn de voorzieningen die je nodig hebt? Wat heeft Vught voor geschiedenis? En hoe zit het met de natuur om ons heen?

Om antwoord te geven op al deze vragen is een cursus Vughtologie ontwikkeld om ‘nieuwkomers’ in Vught wegwijs te maken. Maar – werd gezegd – waarom zo´n cursus alleen voor ‘nieuwkomers’? Er zijn heel wat mensen die hier al lang wonen en óók de cursus zouden willen volgen. Daarom is Vughtologie nu te volgen voor iedereen die interesse heeft. Er start weer een cursus op woensdagavond 23 september. De eerste avond is Cees Slegers de spreker over wegwijs in Vught. Op 30 september spreekt Henk Smeets over de geschiedenis en op 14 oktober Frans Kapteijns over de natuur in Vught. Aanmelden voor deze reeks kan via www.abzvught.nl onder cursussen/educatief.

Aanmelden
Voor nieuwkomers in het jaar 2019-2020 is deze cursus gratis. Meld u dan aan via de mail: info@abzvught.nl waarin u uw gegevens doorgeeft en de datum sinds wanneer u woonachtig bent in Vught. De cursus Vughtologie is een co-productie van ABZ, Bibliotheek Vught, Stichting Erfgoed Vught en Vughts Museum.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …