Cursus Veerkracht

Het leven brengt stormen met zich mee. De storm kun je niet veranderen. Wel kun je een anker uitwerpen om stabiliteit te vinden. Als je tijdens het varen de obstakels kunt omzeilen, kun je uiteindelijk jouw bestemming bereiken. Hoe? Daarvoor krijg je handvatten aangereikt in de cursus ‘Veerkracht’ door Moniek van Oss van Welzijn Vught.

Je maakt als het ware een pas op de plaats en kijkt waar je staat. Je stelt vast wat je kunt veranderen en erkent waar je géén invloed op hebt. Je houdt jezelf staande en pakt de draad weer op na ingrijpende veranderingen in je leven. Dit is het startpunt van veerkracht. Van daaruit bepaal je jouw richting. Welke koers wil je varen? Wat geeft jouw leven zin? Wat drijft jou en wat inspireert jou? En hoe kun je daar een vorm aan geven? Als je weet welke koers je wil varen, kun je daar misschien wel wat steun bij gebruiken: wie of wat kan jou daarbij helpen? Welke zeilen kun je zelf bijzetten? Hoe ben je jezelf tot steun? Hoe zorg je voor je lichaam om je fysiek sterk genoeg te voelen om je zeilen bij te zetten? Voeding en beweging zijn hier belangrijke thema’s. En je kunt natuurlijk ook de hulp inroepen van anderen uit je netwerk. Daar gaan de deelnemers van de cursus mee aan de slag.

Vijf bijeenkomsten
Vier bijeenkomsten worden begeleid door Moniek van Oss van Welzijn Vught. De bijeenkomst over ‘leefstijl’ wordt begeleid door Susan van Kempen namens GGD Hart voor Brabant. De cursus is een initiatief van Welzijn Vught, Ouderen Samen, GGD Hart voor Brabant en ABZ en is bedoeld voor 55-plussers. In 5 bijeenkomsten van 2,5 uur gaan de deelnemers samen aan de slag met verschillende oefeningen. Natuurlijk worden de regels van het RIVM en de 1,5 meter gewaarborgd.

De data zijn: 16, 23 en 30 september, 7 en 14 oktober, telkens van 14.00 tot 16.30 uur in Theater de Speeldoos, Vliertstraat 6, Vught. Opgeven kan bij ABZ: info@abzvught.nl of telefoon 073-6572000.

Kijk ook bij

Radioastronomiedag bij Sterrenwacht Halley op 3 maart

Op zondag 3 maart houdt Sterrenwacht Halley in Vinkel een Radioastronomiedag. Het programma begint om …