Home / Algemeen / Cursus Sterrenkunde voor Iedereen
Patisserie De Rouw

Cursus Sterrenkunde voor Iedereen

Bij Sterrenwacht Halley in Vinkel wordt dit najaar de cursus ‘Sterrenkunde voor Iedereen’ gegeven. Die bestaat uit zes lessen op de dinsdagen 5, 12, 19 en 26 november en 3 en 10 december, telkens van 20.00 tot 22.30 uur.

De cursus wordt verzorgd door Niels Nelson en enkele andere Halley-leden. Belangstelling voor sterrenkunde is voldoende om aan deze cursus mee te doen; speciale kennis is niet vereist. In de cursus Sterrenkunde voor Iedereen wordt onder andere aandacht besteed aan het waarnemen van de sterrenhemel, de planeten, de maan, meteoren, meteorieten, planetoïden en kometen, de zon en de sterren, melkwegen en het heelal. Daarnaast komt de geschiedenis van de sterrenkunde aan de orde. Ook de verschillende telescopen van de sterrenwacht passeren de revue; als het een avond niet bewolkt is, worden de kijkers op de sterrenhemel gericht. En er wordt gebruikgemaakt van het digitale planetarium.

Het cursusgeld bedraagt € 60 (voor Halley-leden € 55). Bij de prijs is inbegrepen een mooi beginnersboek over het waarnemen van de sterrenhemel, geschreven door onder meer de bekende Belgische weerman Frank Deboosere. Voor meer informatie en aanmelden: Werner Neelen, info@sterrenwachthalley.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Vervanging pianist in Vught Klassiek a.s. zondagmiddag

De pianist Shane van Neerden, die aanvankelijk stond genoteerd, kwam deze week met het bericht …