Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt in oktober opnieuw de cursus ‘introductie in de sterrenkunde’. De voorzitter van Galaxis prof. dr. Paul Koenraad zal aan de hand van prachtig beeldmateriaal vertellen over o.a. de zon, de planeten, kometen en planetoïden, sterren, zwarte gaten en sterrenstelsels. Als het weer meewerkt, zal er een avond een telescoop aanwezig zijn, zodat deelnemers zelf o.a planeten en sterrenstelsels kunt waarnemen.

Voorkennis over sterrenkunde is niet nodig, wel een gezonde dosis enthousiasme. Deze cursus is afgelopen februari ook gegeven en zat toen wegens grote belangstelling al snel vol. Nu zijn er nog enkele plekken vrij.

De cursusdata zijn dinsdag 3, 10 en 24 oktober, elke keer vanaf 20.00 in Sociaal Cultureel Centrum De Biechten (Vincent van Goghlaan 1, Hintham, ‘s-Hertogenbosch). De kosten zijn € 25 voor leden van Galaxis en € 35 voor niet-leden. Wilt u deelnemen, stuur dan een mail naar galaxis@galaxis-sterrenkunde.nl.

Meer informatie over Galaxis en de cursus vindt u op de www.galaxis-sterrenkunde.nl

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …