Keitele meer in Finland, geschilderd door Akseli Gallen-Kallele (1865-193) in 1905 (Foto: archief Marja Reitsma-Vrijling)

Cultureel drieluik ‘Reizen’ in MUBO op 6 april

Op donderdagmiddag 6 april van 14.00 tot 16.30 uur staat in Museum Boxtel een bijzondere lezing op het programma met de titel ‘Cultureel Drieluik REIZEN’. Er worden acht verrassende combinaties van literatuur, muziek en schilderijen gepresenteerd, die steeds een ander aspect van ‘reizen’ in zich dragen. De presentatie wordt verzorgd door Marja Reitsma (beeldende kunst), Bram Noot (literatuur) en Joop de Weger (muziek). Omdat dit het laatste drieluik is, nodigen Marja, Bram en Joop u van harte uit voor drankje en hapje na afloop ter afsluiting.

In een Cultureel Drieluik worden aan de hand van een thema kunstwerken, muziekfragmenten en gedichten gecombineerd. Ditmaal dus drieluikjes aan de hand van het thema ‘Reizen’. Een voorbeeld van zo’n drieluikje is het gedicht Aanvliegen over de Sont, H.C. Ten Berge, 1973 met het schilderij Meer Keitele, Gallen-Kallela Akseli 1905 en Het Bosmeer uit Vijf winterschetsen voor Piano van Jean Sibelius, 1929. Tijdens de presentatie zullen vier drieluikjes vóór en vier drieluikjes ná de pauze worden gepresenteerd. Alle combinaties alsmede de tekst van alle voor te dragen gedichten worden bij binnenkomst aan iedere bezoeker uitgereikt.

Marja Reitsma-Vrijling (beeldende kunst), Bram Noot (literatuur) en Joop de Weger (muziek) delen hun passie graag met anderen. Sinds 2002 verzorgen zij jaarlijks dit soort Culturele Drieluiken, steeds met een ander thema. Marja geeft cursussen en lezingen over kunstbeschouwing, Bram verzorgt lezingen over literaire onderwerpen en geeft leiding aan een leeskring en Joop geeft cursussen ‘Luisteren naar Klassieke Muziek’ en losse lezingen over dit onderwerp.

Dit drieluik zal de laatste in de serie zijn. Daarom nodigen Marja, Bram en Joop ter afsluiting alle deelnemers uit voor een drankje en een hapje na afloop. Natuurlijk hopen zij dat alle trouwe volgers van de partij zullen zijn. Maar bent u nog nooit bij een Cultureel Drieluik geweest, dan is dit uw laatste kans en wordt u even hartelijk ontvangen.

De presentatie start om 14.00 uur. De MUBO-deuren zijn geopend vanaf 13.30 uur en koffie/thee is verkrijgbaar. Het programma en de teksten van de gedichten liggen voor u klaar. Tijdens de presentatie is ook een koffie/theepauze ingelast. En na afloop bent u van harte welkom bij de afscheidsborrel. Deelname kost inclusief koffie/thee en borrel € 6 per persoon. De presentatie gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Aanmelden verplicht op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16041898.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …