Cromvoirtse Bed and Breakfast scoort goed

Een jaar geleden, september 2019, opende De Cromvoirtse Bed and Breakfast zijn deuren. Lilly, Kees en dochter Kimberley Kras zijn begin 2018 gestart met de bouw van hun bed and breakfast in de vorm van 3 appartementen en 4 paardenstallen.

De Cromvoirtse Bed and Breakfast ligt achter het woonhuis aan de Sint-Lambertusstraat, tussen de weilanden waar zomers de dikbilkoeien, schapen en paarden lopen met alle daarbij behorende landelijke geluiden en geuren, maar zonder het geluid van of zicht op het autoverkeer. De inrichting van de 3 appartementen is vrijwel gelijk aan elkaar en ademt de sfeer van de omgeving. Er is naar gestreefd om de authentieke landelijkheid in de appartementen terug te laten komen. De verscheidenheid aan gasten is groot. Paardenliefhebbers die samen met hun paard komen overnachten en overdag eropuit trekken in de Loonse en Drunense duinen. Fietsers die op een van de vele knooppuntenroutes in de omgeving hun weg vinden. Golfers die komen voor de prestigieuze golfbaan ‘Bernardusgolf’. Maar ook gasten die een overnachting willen na een bruiloft in de nabije omgeving.

Omroep Max
Kimberley Kras: “Onze deadline stond vast, want we mochten deelnemen aan het televisieprogramma Bed & Breakfast van omroep Max. Op 14 september 2019 waren de opnames bij ons in Cromvoirt. Tot op het laatste moment is er hard gewerkt om alles klaar te krijgen. Dat lukte, al moesten er nog wat puntjes op de i worden gezet. Vanaf die week zijn we geopend. In het begin waren we nog op zoek naar hoe de mensen ons konden vinden, maar gelukkig kregen we steeds meer gasten. In februari en maart kwamen er steeds meer reserveringen voor het voorjaar en toen kwam het coronavirus … Alle reserveringen werden gecanceld. Toen zakte de moed ons wel even in de schoenen. Gelukkig gingen veel mensen akkoord met het verschuiven van hun overnachting naar een latere periode. Ook kregen we op een gegeven moment zelfs wat reserveringen van mensen uit de randstad, die er even uit wilden.

Goede beoordeling
De appartementen hebben alle drie een eigen entree en sanitair, dus het enige contact was bij aankomst en vertrek. Het ontbijt werd ’s ochtends in een mand voor de deur gezet, dus ook dat was coronaproof. In mei kwam de uitzending van Bed & Breakfast op tv. Dit kwam precies op het juiste moment. De coronaregels werden weer wat soepeler en vanaf 1 juni mochten de restaurants ook weer open. Kimberly: ”Toen begon het goed te lopen. Doordat veel mensen ervoor kozen om in Nederland te blijven, hebben wij toch een erg goede zomer gehad. Dat willen we nu doortrekken. We zijn op diverse boekingssites terug te vinden, waaronder bedandbreakfast.nl. Die organisatie heeft onlangs twee ‘mystery guests’ langs gestuurd om ons te beoordelen. We hebben bij hun beoordeling 4 van de 5 tulpen gescoord. Daar zijn we supertrots op! Het afgelopen jaar hebben we veel geleerd, en we proberen ook nog steeds dingen te verbeteren om onze gasten een zo compleet mogelijke ervaring te geven.”

Ook nieuwsgierig geworden? Neem vooral een kijkje op de website: www.decromvoirtsebenb.nl.

Kijk ook bij

Twee bijzondere dorpen: Moord in de Galgestraat

Op 13 november van dit jaar verschijnt een omvangrijk en rijk geïllustreerd boek over de …