Creëer de ideale sfeer in huis met raamdecoratie op maat

Ingezonden mededeling

Een trendy, tijdloze en landelijk-industriële sfeer in huis creëer je onder meer door het aanbrengen van de juiste raambekleding. Hiermee reguleer je immers de lichtinval, en licht is alles voor een interieur. Want zonder licht geen kleuren. Laat je inspireren voor een metamorfose van je complete woning, door alleen al het veranderen van je raamdecoratie!

Raamdecoratie op maat kopen: zo simpel is het
Veel huizen hebben kunststof kozijnen, terwijl de voorkeur tegenwoordig uitgaat naar meer natuurlijke materialen. Industrieel is de modeterm voor alle materialen waarvan de oorsprong terugziet in het product, en dat geldt ook voor raamdecoratie. Of dit nu gordijnen, houten shutters of jaloezieën betreft. Zoek even op de termen Raamdecoratie kunststof kozijnen en je komt al gauw terecht op het platform waar menigeen inspiratie opdoet voor een modern interieur.

Duurzaam wonen? Beter isoleren
Je nieuwe raamdecoratie, welke soort dan ook, zorgt in bepaalde mate voor een betere isolatie van je woning. Dus de sfeer van je interieur krijgt een boost, terwijl je energierekening omlaag wordt gedrukt. Dat noemen we in kantoorjargon een win-winsituatie: met nieuwe raambekleding ben je duurzaam bezig. Maar er zitten nog veel meer voordelen op je te wachten, tot waardestijging van je huis aan toe. Kijk wat dat betreft meteen ook even naar raambekleding voor de buitenkant van je huis, zoals elektrische zonneschermen.

Lichtinval reguleren, al dan niet met een druk op de knop
Vanzelfsprekend installeer je raamdecoratie voor het esthetische aspect: het oog wil ook wat. Daarnaast is er de mate van privacy waaraan we behoefte hebben. We wonen dicht op elkaar en kijken graag bij elkaar naar binnen. Met het in 2020 in een stroomversnelling geraakte thuiswerken is er nog een voordeel bijgekomen aan deze toch al lange lijst: je reguleert de lichtinval zelf, al dan niet met een druk op de knop wanneer je voor elektrische zonwering kiest. Zo reflecteert het licht niet op je scherm en dat is ook weleens fijn als je overdag een sporttoernooi wilt volgen.

Betere nachtrust in een donkere (en verstilde) slaapkamer
Het slapen in een lichte kamer schaadt de cardio metabolische functie, blijkt uit onderzoek naar de voordelen van een donkere slaapkamer. Dus het is raadzaam om meteen de master bedroom aan te pakken. Overdag een dutje doen wordt waardevoller, maar ook ’s nachts is er in dit deel van de wereld veel lichtvervuiling. Van straatlantaarns tot neonreclames en van de vele industrie tot voorbijrazend verkeer, het wordt in Nederland nooit écht donker. Over voorbijrazend verkeer gesproken: de geluiden van buitenaf worden enigszins gedempt door je (rol)gordijnen, luxaflex of andere raambekleding. Hoe dikker het materiaal, des te stiller wordt het op je slaapkamer.

Samengevat: raamdecoratie geldt als prima investering op zowel korte als lange termijn
De voordelen van raambekleding nog eens op een rijtje:
Je reguleert de lichtinval en bepaalt tegelijk de sfeer in je kamer
Je isoleert je huis beter
Je hebt geen of minder last van ongewenste lichteffecten tijdens het slapen
Je hebt minder last van geluiden van buitenaf
Je interieur krijgt een stijlvolle oppepper
Je creëert meer privacy
Je bent duurzaam bezig en geniet van meer woon- en werkcomfort

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …