Patisserie De Rouw

Cor Unum Beste Praktijkopleider van Brabant

Donderdag 11 juli ontving directeur Charlotte Landsheer van het Bossche keramiekhuis Cor Unum, de plaquette die behoort bij de benoeming tot beste praktijkopleider 2019 van de provincie Noord-Brabant.

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening. Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen.

In de categorie Praktijkopleider werd Charlotte Landsheer de beste van Noord-Brabant. “Nou, dat is niet alleen mijn verdienste hoor. Het vaste team van Cor Unum draagt daar op een geweldige manier aan bij. Onze mensen hebben alle geduld en passie om studenten de ins en outs van het keramisch ambacht bij te brengen. En dat werkt en heeft er inmiddels in geresulteerd dat 4 werknemers van ons oud-stagiairs zijn”. Bij Cor Unum maken gemiddeld zo’n vijftien studenten per jaar deel uit van het dagelijks werkproces. In veel wisselende samenstellingen. “Complimenten voor de flexibiliteit van onze medewerkers om steeds opnieuw nieuwe stagiairs deelgenoot te maken van het keramisch proces”, aldus Charlotte.

Cor Unum gaat nu op voor de landelijke verkiezing die op maandag 18 november gehouden wordt door SBB en de MBO Raad de Dag van het mbo. Op die dag wordt door een jury ook de beste mbo-student van Nederland gekozen.

Kijk ook bij

Chloé en Nienke openen minibieb voor Kinderzwerfboekendag

Op de foto staan Chloé en Nienke voor hun minibieb in de Louise de Colignylaan. …