Connie Palmen in DePetrus

Het nieuwe boek van Connie Palmen ‘Voornamelijk vrouwen’ krijgt lovende kritieken; in gesprek met Ivan Borghstijn gaat ze in op haar literaire lofzang op vrouwelijke scheppende kracht en autonomie. Uiteraard is er ruimte voor vragen uit het publiek en kunnen bezoekers in de pauze haar boek(en) kopen en laten signeren. Op woensdag 8 november van 20.00 tot 22.00 uur is ze te gast bij bibliotheek Vught in DePetrus. Niet-leden 12,50 euro, leden 10 euro, onder 18 jaar 5 euro. Kaarten via deze link.

‘Voornamelijk vrouwen’ is vooral een verkenning van haar eigen schrijverschap, waarin ze al haar literaire thema’s laat terugkomen. Ze beschrijft vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Patricia Highsmith en Jane Bowles, die ieder op hun eigen wijze de grenzen van de heersende moraal en hun sekse overschreden. En ze schrijft over zichzelf en hoe ze op haar vijftiende voor het eerst de popsong ‘Lola’ hoorde, wat een opmaat bleek voor een ‘mixed up, muddled up, shook up world’, waarin geologische en biologische afbakeningen niet langer bindend of noodlottig zijn.

Over Connie Palmen
Connie Palmen is de auteur van essays, verhalen, een novelle, het Logboek van een onbarmhartig jaar, en haar zes grote romans De wetten (European Novel of the Year), De vriendschap (winnaar AKO Literatuurprijs), I.M. (winnaar Trouw Publieksprijs), Geheel de uwe, Lucifer en Jij zegt het (winnaar Libris Literatuur Prijs).

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …