Collecte Amnesty International volledig online 14 t/m 20 maart

Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die ten onrechte worden vervolgd, die worden gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2021 voor de negentiende keer haar landelijke collecte. Dit jaar is het wel anders dan anders: deze editie van de collecte is vanwege het coronavirus volledig online. In 2020 gingen in heel Nederland 12.500 collectanten langs de deuren en haalden toen ruim 900.000 euro op voor het werk van Amnesty. De organisatie hoopt dat mensen ook royaal giften zullen doen in de digitale collectebus die haar collectanten zullen aanbieden.

Wat wil Amnesty?
Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.

Iedereen kan veilig voor Amnesty collecteren
Iedereen die Amnesty een warm hart toe draagt en ook een steentje wil bijdragen, kan ook een online collectebus aanmaken via https://amnesty.digicollect.nl. Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op https://www.amnesty.nl. Hebt u nog vragen over de digitale collecte? Mail naar Anita Kooijman, collectecoördinator Amnesty International Vught: ammkooijman@gmail.com.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …