Home / Algemeen / Christian Appels 400e medewerker via Participatiewet
Patisserie De Rouw
Christian Appels (links) en Jan Simons, algemeen directeur WSD

Christian Appels 400e medewerker via Participatiewet

Christian Appels uit Vught is de 400e medewerker die via de Participatiewet door WSD naar werk begeleid is. Algemeen directeur Jan Simons verraste hem met een bloemetje. “Dat is toch leuk als je zo een praatje met de directeur mag maken”, zegt Christian.

Werken was voor Christian lange tijd niet mogelijk. Hij zat in de ziektewet en vond het moeilijk om weer te starten met werken. Zijn wereld werd steeds kleiner en hij zag nauwelijks nog andere mensen. Tot hij via het UWV een jobcoach kreeg. Die heeft Christian voorbereid om weer te gaan werken. Het advies van de jobcoach was om aan het werk te gaan in een beschutte werkomgeving. De gemeente bracht hem daarom in contact met WSD, het sociale werkbedrijf van de gemeente Vught, waar hij een werkplek kon krijgen. Christian: “Ik moest daar wel even over nadenken. Toen ik de voordelen zag, besloot ik om het te gaan doen. Het werk is dichtbij, er werken leuke mensen en ik kan weer een ritme opbouwen.”

Wennen
Het kostte Christian wat tijd om te wennen. Nu heeft hij een vast aanspreekpunt en hij leert zijn collega’s kennen, waardoor het steeds beter gaat. Naast zijn werk is Christian een dagdeel per week te vinden in de Wereldwinkel in DePetrus. Daar doet hij vrijwilligerswerk. Voor de toekomst zou hij graag een andere baan willen, maar hij weet nog niet wat. Christian: “Dat komt wel, eerst maar eens lekker werken en goed in het ritme komen. Daarna zie ik het wel.”

Opstap
WSD is het sociale werkbedrijf van de gemeenten Boxtel, Best, Haaren, Meierijstad, Nuenen, Oirschot, Oisterwijk, Son en Breugel, Sint-Michielsgestel en Vught. Samen begeleiden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. WSD is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een opstap naar een baan in het reguliere bedrijfsleven.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Een tekenbeet? Dit moet je doen

Ingezonden mededeling Een wandeling maken, een verjaardag buiten vieren, een fietstochtje door de bossen. Allemaal …