Cello verhuurt woningen aan vrijwilligers op de Binckhorst

Vanaf april verhuurt zorgorganisatie Cello drie woningen op het bosrijke terrein Binckhorst in Rosmalen. Het doel? Een duurzame verbinding creëren tussen mensen met en zonder een beperking. Cello zoekt huurders die mensen met een beperking een warm hart toedragen en met de andere Binckhorstbewoners activiteiten willen ondernemen. Als tegenprestatie kunnen zij voor een scherpe prijs wonen op een bijzondere locatie.

Op Binckhorst wonen en werken mensen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking. De locatie maakt deel uit van de Hooge Heide: een prachtig natuurgebied met heide, vennen, zandverstuivingen en bos. Frank van Beers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cello: “De komende jaren zal Binckhorst zich ontwikkelen tot een groene, levendige buurt waar ieders talent gezien en benut wordt. Waar het groen, gastvrij en gezellig is.”

Samen leven in de buurt
Door de afstand tot andere delen van Rosmalen of Nuland is er voor de huidige bewoners van Binckhorst weinig direct contact met andere mensen. Cello draait die situatie om door ‘de maatschappij’ naar Binckhorst te halen. “Dat past naadloos bij onze visie”, zegt Frank van Beers. “We willen dat mensen met en zonder beperking zoveel mogelijk met en naast elkaar samenleven.” Gemeente ’s-Hertogenbosch is enthousiast over het initiatief en heeft een vrijstelling op het bestemmingsplan gegeven. Er mogen drie woningen komen, die voor een periode van 10 jaar op de Binckhorst blijven staan. Dat is ook meteen de duur van de maximale huurperiode.

Heijmans ONE
Op Binckhorst komen drie innovatieve Heijmans ONE woningen. Deze duurzame, prefab woningen voor eenpersoonshuishoudens zijn geheel opgetrokken uit hout en glas. Ze hebben twee etages en een woonoppervlak van 39 m2 (begane grond). De Binckhorst-kavels zijn groot en bieden aan voor- en achterzijde een magnifieke blik op het omringende groen.

Samen innoveren
De plannen kwamen tot stand in een constructief overleg met cliënten, hun vertegenwoordigers en medewerkers van De Binckhorst. Ook onderzoeksbureau Spark (innovatie voor de bouw) was intensief betrokken bij de planvorming en het haalbaarheidsonderzoek.

Meer weten?
Wilt u meer weten over Binckhorst en over de huurwoningen? Kijk dan op www.samenlevenindebuurt.nl.
Voor meer informatie kunt u mailen naar info@samenlevenindebuurt.nl.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …