Home / Algemeen / CDA keurt Burap toch af
Patisserie De Rouw

CDA keurt Burap toch af

De behandeling van de Burap 2 (bestuursrapportage over de eerste 8 maanden van 2019) stond op de agenda omdat de SP het stuk nog in de raadsvergadering wilde bespreken.

In de commissie was de rapportage door de vijf andere partijen als hamerstuk bestempeld. Suzanne van Wiggen (SP) verklaarde tijdens de raadsvergadering dat het stuk nu ook voor de SP een hamerstuk was, maar Yvonne Vos (CDA) had inmiddels wel bedenkingen over de Burap omdat volgens haar de technische vragen, die het CDA gesteld had, niet correct waren beantwoord. Wethouder Toine van de Ven (Financiën) had daar moeite mee: “Technische vragen maken géén deel uit van de Burap.” Daarnaast vond hij dat de raad ervan uit moet gaan dat de beantwoording van de vragen klopt.

Duizenden stuks munitie gevonden
Burgemeester Van de Mortel maakte van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat er nog een tegenvaller op de lopende begroting viel te noteren. Hij vertelde blij te zijn dat hij enkele maanden geleden een noodverordening had uitgevaardigd om te voorkomen dat het magneetvissen bij Fort Isabella zou doorgaan omdat er ondertussen duizenden stuks oude munitie, die de vluchtende Duitsers in de gracht hebben gedumpt, zijn gevonden bij de opruimingswerkzaamheden. De extra kosten van het opruimen bedragen 40.000 euro; het goede nieuws is dat 70% daarvan wordt gesubsidieerd.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Ambities voor volgende raadsperiode: Onvoorwaardelijk kunnen meedoen in Vughtse samenleving

In Het Klaverblad van 15 juli gaf de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) een aantal adviezen …