CarProf Schuurmans steunt jonge verkeersslachtoffers

Op 11 juli heeft garageformule ‘CarProf’ een cheque van 19.574 euro overhandigd aan Fonds Slachtofferhulp. Dit bedrag komt geheel ten goede aan TrafVic Kids, een wereldwijd uniek project waarbij kinderen die een dierbare verliezen in het verkeer een rouwbehandeling op maat krijgen. CarProf steunt dit project sinds 2020. Samen met haar leden, waaronder CarProf Schuurmans uit Vught, is er al 80.817 euro opgehaald.

Links van de cheque Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachterofferhulp, rechts van de cheque Ivar Camps, Alliance Automotive Group, overigen Team Fonds Slachterofferhulp

In Nederland verliezen jaarlijks honderden kinderen een dierbare door een verkeersongeval. Hoe zij hiermee omgaan en wat ze nodig hebben om hun leven weer op te pakken, is wereldwijd nog nauwelijks onderzocht. Kinderen ervaren daardoor langer de negatieve gevolgen van het trauma. Met TrafVic Kids, een project van Fonds Slachtofferhulp dat op basis van wetenschappelijk onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht wordt uitgevoerd, krijgen deze kinderen een rouwbehandeling op maat.
Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp: “Kinderen die een dierbare verliezen na een ernstig verkeersongeval hebben een verhoogde kans op psychische klachten. Met TrafVic Kids doen we onderzoek naar de impact en het rouwproces, zodat we deze groep veel eerder én beter kunnen helpen. Geweldig dat we hierbij de steun van CarProf krijgen. Hiermee laten de autobedrijven elk hun enorme maatschappelijke betrokkenheid zien en maken zij samen het verschil voor deze kwetsbare groep.”

Veilige auto
Naast steun aan jonge slachtoffers zet CarProf zich met de APK-actie in voor meer verkeersveiligheid. “Een auto met voldoende bandenprofiel kan door een kortere remweg bij een noodstop een verkeersongeval voorkomen. Ook goed werkende remmen en ruitenwissers zijn essentieel. Met deze APK-actie willen we de relatie tussen goed onderhoud en veiligheid op de weg benadrukken”, meldt het autobedrijf. Bij elke APK doneert Schuurmans samen met CarProf 0,50 aan TrafVic Kids. De actie loopt door tot eind 2022, bekijk de tussenstand op www.carprof.nl.

Kijk ook bij

Verkoop 10 woningen in Marktveldplein gestart

Green Real Estate maakt bekend op 8 december 2023 te starten met de verkoop van …