Carnaval in Keiespellersdurp

Ook dit jaar gooit corona het carnavalsprogramma in de war! Carnaval in Keiespellersdurp wordt géén carnaval zoals ze dat daar gewend zijn. Maar Helvoirt zou Helvoirt niet zijn, als niet wordt gekeken naar wat er wél mogelijk is!

Achter de schermen is er al volop gewerkt aan een alternatief carnavalsprogramma, dat binnen de huidige coronamaatregelen mogelijk is. Het alternatieve programma is nog niet volledig bekend. Daarom wordt carnavalsvierders in Helvoirt aangeraden de sociale media goed in de gaten te houden voor alles rond carnaval in Keiespellersdurp.

Wél is bekend dat er dit jaar opnieuw geen grote optocht zal worden gehouden. De voorbereidingstijd hiervoor is gewoonweg te kort. Na overleg met de diverse verenigingen is besloten de optocht ook niet te verzetten. De kinderoptocht daarentegen wordt wel verzet! Want in het hemelvaartweekend willen de Keiespellers zomercarnaval gaan houden. Een onderdeel daarvan is het jubileumfeest, vanwege het 55-jarig bestaan van Stichting Openbaar Carnaval (SOC) Helvoirt. Deze feestavond zal plaatsvinden op woensdagavond 25 mei. Op 26 mei zal o.a. de kinderoptocht gehouden worden, waar ook de jeugdraad bij aanwezig zal zijn. Ook is er samenwerking gezocht met de WieKent Helvoirt Kwis, die opnieuw iets heel leuks gaan organiseren! Daarover later meer ..!

Het programma zoals dat nu bekend is

  • 12 februari carnavalsboeken rondbrengen en loten verkoop voor de Bliksemloterij.
  • 18 februari Vlaggenmast zetten.
  • 19 februari versieren van huizen en ophangen vlaggen.
  • 26 februari carnavalsactiviteiten waaronder Kenderkarnaval en Ouwe Keienbal.
  • 27 februari vanaf 10.00 uur Radio Janske en Franske, met om 12.00 uur de trekking van de bliksemloterij.
  • Bonte Keiespellersavond op 18, 19 en 20 maart. Ander(s) Half Vasten Weekend georganiseerd door de commissie BKA.
  • Zomercarnaval op 25 mei (avond) Jubileumfeest met artiesten, 26 mei (overdag) Kinderoptocht en Zomercarnaval en ook op 26 mei (avond) Feestavond en Zomercarnaval. Op 27 mei Wie Kent Keiespellersdurp Kwis.

Kijk ook bij

2,4 kilometer dijken opgehoogd langs Essche Stroom

Om te zorgen dat Esschenaren ook in de toekomst droge voeten houden, heeft Waterschap De …