Carnaval in Dommelbaorzedurp springlevend!

Ondanks alle organisatorische perikelen is het ook dit jaar volop carnaval in Dommelbaorzedurp. De clubkes, kroegen, JJ, Prinsengroep en Jeugdprinsengroep zijn er klaar voor. Dus sluit je aan en doe gezellig mee!

Op vrijdagavond start carnaval meteen goed met een nieuw evenement in Prinsenhof de Speeldoos. Bij ’t Aperitiefke is iedereen vanaf 20.33 uur welkom om gezellig mee te deinen, zingen en lachen.
Zaterdag 10 februari worden de Hoogheden Prins Alfredo XXII en Jeugdprinses Lize d’n Urste welkom geheten op het raadhuis vanaf 14.00 uur. Aansluitend wordt het Prinsenhof rond drie uur geopend. Maar er is nog veel meer te doen. Zoals bijvoorbeeld straatcarnaval bij De Gevel en een feestmiddag bij de JJ met Jan Biggel. ’s Avonds kan iedereen dweilen langs de Dommelbaorzedurpse kroegen, feesten bij de clubkesavond in het Prinsenhof of het jeugdcarnaval bij de JJ.

Zondag géén optocht
Zondag 11 februari is er géén optocht, maar wel een keigezellig Danmârzo-ontbijt in Prinsenhof de Speeldoos vanaf 11.00 uur. Aansluitend vindt de Kroegentocht van ‘De Kaoter is veur Laoter’ in het centrum plaats. En bij de JJ is een feestmiddag met Marco Schuitmaker. De avond is daarna nog lang, met jeugdcarnaval bij de JJ en opnieuw veel clubkes in het Prinsenhof.
Maandagmiddag houdt Deesjavu een blaoskapellenfestival bij Hap en Tap ’t Klavertje aan het Marktveld. Hier komen vele clubkes uit Dommelbaorzedurp en (ver) daar buiten om muziek te maken. Bij de JJ komt die feestmiddag Jack van Raamsdonk langs. En ’s avonds is het weer feest met jeugdcarnaval bij de JJ, de clubkesavond in het Prinsenhof en in vele kroegjes in Dommelbaorzedurp.

Dinsdag kinderoptocht
Dinsdag 13 februari staat de jeugd centraal, met de kinderoptocht! Doe mee of ga de jeugd aanmoedigen. De deelnemers verzamelen vanaf 12.00 uur op het plein voor Elzenburg, de optocht start om 12.33 uur. Inschrijven is niet nodig! De kinderoptocht is dit jaar iets anders van opzet dan andere jaren, de optocht start en eindigt bij Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg. De deelnemers lopen een rondje waarbij ze langs woonzorgcentrum Theresia en de Molenflat komen zodat jong en oud kunnen genieten van carnaval in Dommelbaorzedurp. Het thema van dit jaar is: Ge bent d’r veur in de wieg gelegd.
Aansluitend is het natuurlijk weer feest in de JJ in Elzenburg. Maar ook voor de oudere jeugd is het leuk om de kroegjes in te duiken en ’s avonds samen carnaval 2024 af te sluiten. Dat doen de Dommelbaorzedurpers met de begrafenis van Brordus en Brorda vanaf 20.11 uur bij het raadhuis. Daarna mag het nog lang gezellig blijven op deze laatste avond. Kortom, alle dagen feest en voor ieder wat wils. Carnaval vier je in 2024 dus gewoon in Dommelbaorzedurp.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …