Sophie de Rijk en Hilke Bressers (Foto: Willemijn van Harskamp)

‘Carnaval der Bedreigde Dieren’ op Landgoed Bleijendijk

Op 4 september 2021 vindt een unieke locatievoorstelling plaats op Landgoed Bleijendijk in Vught. Musici en bekende dichters brengen daar op muzikale en poëtische wijze odes aan bedreigde diersoorten. Al wandelend over het landgoed krijgt u op verrassende plekken nieuwe composities en gedichten te horen. Op deze manier willen de makers het thema van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit op een originele en positieve manier onder de aandacht brengen. Dus komt u ook luisteren naar de muzikale mare van de onechte karetschildpad? En gaat u mee om de lofzang op de okapi te vinden, die ergens diep in het bos weerklinkt?

Organisator en zangeres Hilke Bressers: “Dagelijks bereiken ons treurig stemmende nieuwsberichten en beelden over klimaatverandering. Meestal wordt geprobeerd mensen met rationele argumenten tot actie aan te zetten, helaas met weinig resultaat. Door te raken met schoonheid en verwondering, volgens ons een taak die bij uitstek is weggelegd voor de kunsten, willen wij het publiek op een andere manier aanzetten tot reflectie en actie.”

Onderdeel van het project is een samenwerking met lokale muziekgezelschappen. Per voorstelling schrijft een groep kinderen en jongeren uit de regio onder begeleiding een eigen ode aan een plaatselijk bedreigde diersoort (opgeven kan via de website). Diverse bekende dichters, zoals Ingmar Heytze, Judith Herzberg, Babs Gons en Hans Dorrestijn maken een gedicht voor de voorstelling.

Toegangskaarten kosten € 20 en zijn te reserveren via de site. I.v.m. corona is het aantal beschikbare kaarten beperkt. De voorstelling is gemaakt voor volwassenen, maar toegankelijk voor kinderen vanaf 7 jaar.

Kijk ook bij

Kleding-, boeken- en platenmarkt Helvoirt met enorm aanbod

Het was 20 maart 1982 dat Harmonie Kunst Adelt de eerste Kledingmarkt hield. Naar een …