(Foto: Eduardus Lee)

Cappella Pratensis viert 750 jaar koorzang met Renaissance workshop en concert

De drukte op het marktplein, het luiden van klokken, het gebabbel van publiek en de zachte klanken van lokale koren: al deze geluiden hebben door de eeuwen heen weergalmd in de historische binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Op 18 april viert het wereldberoemde ensemble Cappella Pratensis 750 jaar zang in de gedenkwaardige Sint-Janskathedraal door de uitvoering van werken uit ‘Bossche Koorboeken’.

Zing zelf en doe mee met de workshop 12 tot 14 april
Neem deel aan de driedaagse workshop ‘Bossche Koorboeken’, van 12 tot 14 april, en leer van de expertise van Cappella Pratensis. Deze workshop is speciaal ontworpen voor gevorderde amateurzangers en conservatoriumstudenten. Het biedt een unieke kans om te zingen vanuit historische notaties en om uitvoeringspraktijken te verkennen. Deelnemers duiken in de wereld van Gregoriaans en polyfonie, ontdekken historische muzieknotatie, en leren improvisatietechnieken met een focus op werken van Jean Mouton, Benedictus Appenzeller en andere meesters. De kosten voor de gehele workshop bedragen € 75,00.

Concert
Op 18 april ‘kapelklanken van Hieronymus Bosch’, aanvang 20.00 uur. Het is een concert zonder pauze dat ongeveer ongeveer 75 minuten duurt. Op het programma staan werken uit de Bossche koorboeken. De ticketprijs is € 27,50. Voor jongeren t/m 25 jaar is de toegang € 12,50.

Kijk voor alle details en tickets op de website van 750 jaar koorzang.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …