Cadeautjes voor jarige pubers: vijf originele tips

Ingezonden mededeling

Pubers vormen soms een moeilijke doelgroep om een origineel cadeau voor te kopen. Deze tijd vraagt om andere presentjes en vereist een creatieve insteek door met name in de tech-accessoires rond te snuffelen. Een envelop geven kan altijd nog, maar dat is niet bijster origineel. Lees onderstaande cadeautips door en je slaat geen modderfiguur bij zelfs de meest weerbarstige adolescent.

De horlogebandjes van nu
Ga na of de jarige in kwestie een Apple Watch heeft, het mateloos populaire horloge van nu. Bezitters vinden het namelijk leuk om zo nu en dan van bandje te wisselen. Meer apple watch bandjes zijn dus altijd welkom. Ze bestaan in de meest uiteenlopende materialen, kleuren en ontwerpen. Ook voor andere digitale horlogemerken. Zoek een mooi model op!

AirTag-hangers: handig en geinig accessoire
Op datzelfde 123watches.nl vind je meer slimme cadeaus, zoals opbergtasjes en AirTag-hangers. Een AirTag is een tracker, ontworpen om zoekgeraakte spullen – denk aan sleutels – terug te vinden. De speciale hangers hiervoor zijn een leuke gadget om cadeau te doen en lopen eveneens uiteen als het gaat om design.

Magische momenten met een mobiele printer
Het maken van selfies wordt leuker met een mobiele printer. Deze brengt de magische momenten uit de tijd van de Polaroidcamera weer tot leven, want een foto afdrukken is stiekem nog altijd leuker dan deze ergens in een cloud opslaan. Onderschat nooit de jeugdige hang naar authentieke elementen in hun technologische bubbel. Sterker nog, je verbaast je over hun muzikale kennis – zie de volgende tip.

Concert van popiconen van weleer
Op de spaarzame momenten dat een muzikant op leeftijd een Nederlandse bühne betreedt, is het publiek opvallend jong. Dat komt omdat menige puber de platenkasten van zijn (groot)ouders doorspit, op zoek naar de oorsprong van zijn favoriete sound. Die ligt niet zelden bij helden van weleer die nog steeds optreden. Veel jongeren kopen zelfs vinyl – heb je meteen nog een cadeautip – maar een concert is uiteraard de ultieme muzikale ervaring. Bekijk de agenda van het poppodium in je buurt en je staat versteld van het aanbod aan shows van levende legenden.

Insta-uitje
Over samen erop uit gesproken. Organiseer een Insta-uitje: een dagje op pad richting een zogenaamde social media-hotspot. Er staan op internet talloze lijsten met plekken waar jongeren graag gezien worden via hun digitale kanalen. Vaak zijn dit leuke en interessante plekken voor alle leeftijden, dus profiteer je zelf deels van dit cadeau. Maar zolang je op de brandstof, eventuele entreekaartjes en de lunch trakteert, kraait daar natuurlijk geen haan naar.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …