Tineke van de Laak en Karin Martens van dagbesteding Couleur van de Robert Coppes Stichting overhandigen het schilderij aan Edwin Pijnenburg van Stichting Van Gogh Helvoirt

Cadeau voor Stichting van Gogh Helvoirt

Op donderdag 21 oktober hebben Karin Martens (deelnemer) en Tineke van de Laak (begeleider) van RCS Dagbesteding Couleur uit Vught een mooi schilderij overhandigd aan de Stichting Van Gogh Helvoirt.

De Robert Coppes Stichting (RCS) is een kleinschalige stichting die ongeveer 250 mensen die blind of ernstig slechtziend zijn, ondersteunt. RCS biedt specialistische begeleiding thuis, begeleid wonen, werk en dagbesteding en een revaliderend zorgprogramma: begeleiding en behandeling samen. Dit doet RCS in heel Zuid-Nederland. De stichting is vernoemd naar Robert Coppes, die zich al in de vorige eeuw inzette voor blinden in Nederland.

‘Starry Night’
Het schilderij, dat Karin samen met de twee andere deelnemers Jolanda en Annegien van dagbesteding Couleur heeft gemaakt, beeldt het beroemde schilderij ‘Starry Night’ van Vincent van Gogh uit. Het bevat voelelementen die van verschillende materialen zijn gemaakt. Volgens RCS Dagbesteding Couleur staat de schenking van het schilderij aan Van Gogh Helvoirt symbool voor de samenvoeging van Helvoirt en de gemeente Vught. Extra bijkomstigheid is dat het een leuk presentje is voor de net opgerichte stichting Van Gogh Helvoirt. Een mooi gebaar dus en daarom krijgt het ook een mooi plekje in het Van Gogh informatiecentrum in het HelvoirThuis. Ga daar gerust eens een kijkje nemen en voelen aan het schilderij.

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …