Buurtbingo’s in Vughtse wijken

De afgelopen zomerperiode hebben er op verschillende plaatsen in Vught buurtbingo’s plaatsgevonden. Bij iedere buurtbingo was het een gezellig samenkomen van buurtbewoners. Maar hoe is dit ontstaan en wie zitten er achter de organisatie?

Het begon met een buurtbingo bij Mariaplein e.o. georganiseerd door vrijwillige wijkondersteuner Adrie van Putten en een actieve bewoonster. Jos, Monique en Peter, ook vrijwillige wijkondersteuners, hoorden van deze leuke en gezellige activiteit en bedachten zich geen moment: dat willen wij op meerdere plaatsen in Vught gaan doen. Peter is in de wijk Vijverhof gaan informeren of bewoners behoefte hadden aan een buurtbingo en dit bleek het geval. Natuurlijk moesten er ook prijzen geregeld worden en hiervoor werden Woonstichting Charlotte van Beuningen en Welzijn Vught benaderd. Beide organisaties zeiden een klein bedrag toe voor de prijzen. Ook werd Jumbo Moleneindplein gevraagd voor een sponsoring en ook zij gaven een mooie bijdrage. De schoolbus van Welzijn Vught werd geregeld en bij Jan Hamers kon de geluidsinstallatie tegen een gereduceerd tarief gehuurd worden. Zo ontstond een reeks van buurtbingo’s op verschillende plaatsen: Vijverhof, Veldhoeve, Turfveld, Mariaplein en Repelweg. Steeds was er een opkomst van 20 tot 45 bewoners. Jos, Monique en Peter brachten van tevoren flyers rond in de betreffende wijk zodat bewoners wisten dat de buurtbingo er aan kwam en zich konden aanmelden. Op de flyer werd ook aangegeven hoe er omgegaan moest worden met de RIVM-maatregelen i.v.m. het coronavirus en tijdens de bingo werd dit nog eens duidelijk herhaald.

70 deelnemers
Gaandeweg werden nieuwe sponsors binnengehaald; ook Dit of Dat, Primera Moleneindplein en Keurslager Slenders Den Bosch hebben leuke cadeaus gegeven als prijs voor de bingo. De laatste buurtbingo was in een van de hofjes aan de Repelweg. Dit was een enorm succes, er deden 70 buurtbewoners mee aan deze buurtbingo. De buurtbingo’s hebben meer opgeleverd dan alléén een gezellige middag. Er hebben zich buurtbewoners aangemeld om in de toekomst mee te helpen met activiteiten in hun eigen wijk. Ook zijn er ideeën geboren voor andere activiteiten, want bewoners gaven aan dat ze graag méér met elkaar willen doen in de wijk. Tijdens Burendag zal in de Vijverhof de pluktuin geopend worden, onder het genot van het samen een kop koffiedrinken. Veldhoeve zal Burendag gebruiken om elkaar weer te ontmoeten door samen koffie te drinken. Bij Turfveld wordt de jeu-de-boulesbaan geopend. En bewoners van de Repelweg willen rond de kerstperiode een gezamenlijke kerstboom waar de buurtbewoners wensen in kunnen hangen en ook een bijeenkomst rondom de kerstboom voor de buurt.

Contact
Welzijn Vught bedankt iedereen die heeft meegeholpen om de buurtbingo’s te laten plaatsvinden. Ben je naar aanleiding van dit artikel enthousiast geworden en wil je in jouw buurt ook iets organiseren of wil je helpen bij activiteiten? Neem dan contact op met de vrijwillige wijkondersteuners, door te mailen naar wijkondersteunersvught@gmail.com of te bellen naar 073-7200922.

Kijk ook bij

Expositie Joris van Spaendonck bij Van Loon Galleries

Van Loon Galleries organiseert een expositie met schilderijen van Joris van Spaendonck. De expositie is …