Burgemeester Van de Mortel sluit drugswoning

Op last van burgemeester Van de Mortel is een woning aan de Vlasmeersestraat in Vught gesloten. Op dinsdag 8 december 2020 is er een professionele hennepkwekerij in de woning aangetroffen. De sluiting is ingegaan op maandag 4 januari voor een periode van zes maanden. Een anonieme tip bracht de woning onder de aandacht bij de politie.

Op woensdag 2 december ontving de politie in Vught een melding via Meld Misdaad Anoniem (MMA). Het vermoeden was dat er hennep werd geteeld in een woning aan de Vlasmeersestraat in Vught. De politie kwam op dinsdag 8 december in actie en viel het pand binnen. In de woning van de verdachte trof de politie een professionele in werking zijnde kwekerij aan met in totaal 81 hennepplanten. Tijdens de huiszoeking vonden de agenten ook een grote hoeveelheid voedingsmiddelen voor de planten en verschillende vuilniszakken met daarin resten van eerdere oogsten.

Zero tolerance
De hennepkwekerij is ontmanteld. De kweekapparatuur en de hennepplanten zijn in beslag genomen. Met de sluiting van deze woning laat Vught opnieuw zien een zerotolerancebeleid te handhaven voor hennepkwekerijen, drugslaboratoria en panden waar drugs worden aangetroffen. Burgemeester Van de Mortel roept inwoners op om verdachte situaties rondom woningen of andere panden te melden bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem. Dit kan via 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook nu blijkt maar weer, dat melden werkt.

Kijk ook bij

‘Speldje van verdienste’ van NM Kamp Vught

Gerrie Vastenburg (foto rechts) en Annemieke van Krevel uit Vught werden onlangs thuis verrast door …