Burgemeester Van de Mortel sluit drugswoning Helvoirtseweg

Op last van burgemeester Van de Mortel is een woning aan de Helvoirtseweg in Vught gesloten. Op 8 februari zijn er drugs in de woning aangetroffen. Daarnaast wordt de aangehouden bewoner verdacht van het verhandelen van drugs vanuit de woning. De sluiting is ingegaan op 20 maart voor een periode van drie maanden.

De inval in de woning is het resultaat van een onderzoek van enkele maanden, uitgevoerd door het wijkteam Politie Vught en de recherche. Het onderzoek leverde voldoende informatie op om in vrij korte tijd tot een sterke verdenking te komen.

Op 8 februari kwam de politie in actie. De inzet van – onder andere – een observatieteam, een aanhoudingseenheid en een drugshond leidde tot het aanhouden van vier vermoedelijke klanten. Bij drie van hen gebeurde dit nadat zij contact hadden gelegd met de vermoedelijke dealer. Deze is later op de avond aangehouden. Daarbij is zijn woning doorzocht. Uit afgelegde verklaringen bleek dat de verdachte in drugs handelde. Vermoedelijk, zo laat het onderzoek zien, al langere tijd.

In de woning van de verdachte heeft de politie ruim 100 gram amfetamine aangetroffen, een kleine hoeveelheid hennep, opiaten en een boksbeugel. Daarnaast vonden agenten acht telefoons. Ook bij klanten van de verdachte werden drugs aangetroffen. In één geval sluit de politie niet uit dat het om een man gaat die ook in drugs handelt. In zijn auto vond de politie, naast een flinke hoeveelheid MDMA, hennep en cocaïne, ook enkele honderden euro’s aan contant geld.

Met de sluiting van dit drugspand laat Vught opnieuw zien een zerotolerancebeleid te handhaven voor hennepkwekerijen, drugslaboratoria en panden waar drugs worden aangetroffen. Burgemeester Van de Mortel roept de bewoners op om verdachte situaties rondom woningen of andere panden te melden bij de politie.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …