Burgemeester neemt columnbundel in ontvangst

Deze maand is de bundel ‘Roerig naar het einde’ verschenen, een selectie van de beste columns die Helvoirtenaar Peter Corvers schreef over de politiek in Helvoirt en de andere dorpen van de gemeente Haaren. Vorige week nam burgemeester Roderick van de Mortel een exemplaar in ontvangst. Op 1 januari 2021 komt Helvoirt bij Vught.

De laatste vijf jaar van de Haarense politiek, die Corvers al jaren op de voet volgt, is een roerige periode, vooral door de naderende opheffing van de gemeente Haaren. Die opsplitsing is dan ook een veelvuldig terugkerend onderwerp in dit boek. Maar ook andere verwikkelingen passeren de revue, zoals de perikelen rondom Haarendael, de problemen rondom recreatiepark Duinoord, de woningbouw, de moeizame start van het HelvoirThuis, de discussie rondom rijksweg N65 en nieuwbouw voor de dorpshuizen in Haaren en Biezenmortel, die maar niet van de grond komt. Ook de bestuurscrisis in februari 2019 die tot het vertrek leidt van burgemeester Jeannette Zwijnenburg blijft natuurlijk niet onbesproken, een dieptepunt in de politieke geschiedenis van Haaren.

Te koop
Het boekje is te koop voor 8,50 euro in Vught bij Primera, Moleneindplein 58, in Helvoirt bij DIO Drogisterij (Read Shop), en in Haaren bij Albert Heijn.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …