Peter Corvers

Bundel met columns over politiek Haaren

Vorige week is de bundel Roerig naar het einde verschenen, een selectie uit de columns die freelance journalist Peter Corvers schreef over de politiek in de gemeente Haaren over de afgelopen vijf jaar. Op 1 januari 2021 valt het doek voor deze gemeente die in 1996 ontstond door samenvoeging van Haaren, Helvoirt en Esch, met een jaar later toevoeging van Biezenmortel.

De laatste vijf jaar van de Haarense politiek, die Corvers al jaren op de voet volgt, is een roerige periode, vooral door de naderende opheffing van de gemeente. Die opsplitsing is dan ook een veelvuldig terugkerend onderwerp in dit boek. Maar ook andere verwikkelingen passeren de revue, zoals de perikelen rondom Haarendael, de strijd om de zendmachtiging van de omroepen LOHA en HOStv, de woningbouw, de moeizame start van het HelvoirThuis, de discussie rondom rijksweg N65 en de bouw van een nieuw dorpshuis in Biezenmortel dat maar niet van de grond komt. Ook de bestuurscrisis in februari 2019 die tot het vertrek leidt van burgemeester Jeannette Zwijnenburg blijft natuurlijk niet onbesproken, een dieptepunt in de politieke geschiedenis van Haaren.

Het boekje is te koop (8,50 euro) in Helvoirt bij DIO Drogisterij (Read Shop), in Haaren bij Albert Heijn en in Vught bij Primera, Moleneindplein 58.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …