Buitenlokaal Haanwijk geopend zondag 10 september

Iedere 2e zondag van de maand, van april t/m oktober, is het buitenlokaal op Landgoed Haanwijk geopend van 12.00 tot 14.30 uur. Ook sociale tuinderij De Scheve Schup kan dan bezocht worden. Voor cultuurliefhebbers is Museum Romeins Halder aan te raden. Maak de dag naar Landgoed Haanwijk extra speciaal met een vaartocht over de Dommel. De eerstvolgende openstelling is op zondag 10 september.

Het ideale startpunt voor een verkenning van het veelzijdige Landgoed Haanwijk is het Buitenlokaal van Brabants Landschap. Hier geven vrijwilligers van Natuurgroep Gestel en IVN ’s-Hertogenbosch uitleg over het landgoed. Om 12.30 uur start een gratis excursie onder leiding van natuurgidsen. Ga op tijd en wandel mee, aanmelden is niet nodig.

Vaartocht over de Dommel
Het bezoek aan Landgoed Haanwijk wordt extra speciaal met een vaartocht over de Dommel. Reserveer deze via www.vestingfietsen.nl, uiterlijk 48 uur van tevoren o.v.v. Publieksexcursie Haanwijk. De vaartocht start om 10.45 uur bij de aanlegsteiger in Halder en duurt ongeveer 1 uur. Daar verruilen deelnemers het vaste land voor het water en stappen zij in een fluisterboot van de Hertogboeren om ’s-Hertogenbosch en zijn omgeving eens te bekijken vanaf de Dommel. De gasten varen onder meer langs Kasteel Maurick in Vught en Oud Herlaer in Sint-Michielsgestel. Voor de vaartocht betalen volwassen deelnemers 12 euro per persoon. Beschermers van Brabants Landschap betalen, op vertoon van de jaarkaart, 9 euro per persoon. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen gratis meevaren. Kinderen ouder dan vijf jaar kunnen tegen het gereduceerde tarief van 6 euro per kind mee. Voor kinderen van beschermers van Brabants Landschap geldt een bedrag van 4,50 per kind. Betaling dient vooraf plaats te vinden d.m.v. telebankieren (aan boord kan niet worden gepind).

Tuinderij De Scheve Schup
Van 12.00 tot 14.30 uur is Tuinderij De Scheve Schup geopend.

Museum Romeins Halder
Op deze zondagen is niet alleen het Buitenlokaal geopend, maar ook Museum Romeins Halder. Hier gaat u terug in de tijd naar de periode dat hier, langs de Dommel, Romeinen leefden. Het museum is geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Om 13.30 uur wordt een museumwandeling gehouden. De kosten daarvoor zijn 5 euro per persoon (voor beschermers van Brabants Landschap 4 euro p.p. en kinderen t/m 12 jaar gratis). Deze wandeling kunt u bij de balie van het museum reserveren. Kijk op www.romeinshalder.nl voor meer informatie en overige openingstijden.

Zelf op pad met Vossenstreken
Liever zelf op pad zonder gids? Dat kan met ‘Vossenstreken’, de avontuurlijke wandelapp voor kleine én grote avonturiers. Op Landgoed Haanwijk kunt u uit drie routes kiezen. Kijk hiervoor op www.vossenstrekenapp.com

Praktische informatie
Adres Buitenlokaal: Haanwijk 4a, Sint-Michielsgestel. De andere genoemde locaties zijn allemaal op loopafstand hiervan. Ga bij voorkeur op de fiets! Auto’s parkeren aan de Halderse Akkers, Sint-Michielsgestel (bereikbaar via de Vughterweg). Vanaf hier is het een kleine kilometer wandelen door de prachtige laan.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …