BSO-kinderen Humankind in startblokken voor olympisch sportfestijn

Woensdag 18 oktober houdt Humankind bij atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught de Olympische BSO Spelen. Een sportieve en feestelijke dag voor 170 kinderen uit de regio Midden-Brabant. Van touwtrekken, estafette en verspringen tot voetbal: de kinderen staan te trappelen! De viering van het 40-jarig bestaan van Humankind na afloop geeft de dag een extra feestelijk tintje.

Begin dit jaar riep Humankind-bestuurder Robin Alma alle kinderen van Humankind op om mee te denken: hoe willen wij onze 40e verjaardag vieren? Hun wens was een groot feest én allerlei leuke activiteiten. Dat combineerde de organisatie handig tot deze extra feestelijke Olympische BSO Spelen.

Meedoen is winnen
Uiteraard start de dag met een Olympische parade. Met een zelf ontworpen vlag rennen de teams een ronde over de baan. Het team met de meest bijzondere vlag maakt kans op een leuke prijs. Aan het einde van de dag worden de winnaars en het sportiefste team in het zonnetje gezet. En natuurlijk verdient iedere deelnemer een staande ovatie voor inzet en enthousiasme.

Verjaarsfeest
Zodra alle activiteiten zijn afgerond en de prijzen zijn verdeeld, is het tijd voor een feestje. Om 14.30 uur toast Humankind samen met alle aanwezigen op het 40-jarig jubileum. Papa’s en mama’s, zusjes en broertjes, opa’s en oma’s en alle BSO-kinderen die niet aan de Spelen hebben deelgenomen, maar wel graag mee willen feesten: iedereen is van harte welkom. De dj draait de lekkerste plaatjes, pakt zijn rol als quizmaster en speelt de leukste spellen met de kinderen. Hapjes en drankjes maken het feest compleet. Rond 16.00 uur klinkt het laatste nummer door de boxen. Het belooft een fantastische dag te worden!

Kindontwikkeling centraal
Bij Humankind staat optimale ontwikkeling van ieder kind centraal. De Olympische BSO Spelen passen perfect bij de krachtige pedagogiek van Humankind, waarin bewegen en een gezonde levensstijl een belangrijke plaats innemen. Het resultaat is een groeiend ‘beweegbewustzijn’ met een veelheid aan positieve effecten voor de gezondheid, ontwikkeling en vitaliteit van kinderen.

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …