Brons voor TeamNL (met inbreng JBC ’t Dupke) bij EK Petanque Veteranen

In Albertville (Frankrijk) worden Europese Kampioenschappen Petanque gespeeld: Veteranen, Senioren en Precisieschieten. Nederland doet mee aan alle onderdelen en JBC ’t Dupke uit Sint-Michielsgestel heeft een grote inbreng. Bij de Veteranen speelden Ad Wagenaars en Ali Doualeh van JBC ’t Dupke mee. Het team werd aangevuld met Stan Visser van Wij Liggen uit Schijndel en Guus Vonck van De Gooiers uit Hilversum. De coach, Jan van Keulen, is van JBC ’t Dupke.

In 5 voorrondes moest Nederland zich zien te plaatsen voor de 1/8 finales. Er werd op tijd gespeeld: eerst de vastgestelde tijd van 1 uur en 1 kwartier en vervolgens nog 2 mènes. Op zondagmiddag moest tegen Duitsland worden gespeeld. Toen Duitsland op 12 punten kwam, leek de strijd beslist. Nederland stond immers met 7-12 achter. Ad Wagenaars dacht daar anders over. Met prachtige schoten van hem en enkele goede plaatsballen ging Nederland erop en erover: 13-12 winst voor TeamNL.
Vervolgens moest tegen Spanje worden gespeeld. TeamNL verloor deze wedstrijd kansloos met 13-1.
De zondagmiddag werd afgesloten met een wedstrijd tegen Wales. Deze wedstrijd werd met 13-4 gewonnen.
Op maandagmorgen moest worden gespeeld tegen Letland. TeamNL stoomde snel door naar 13-1 met spel van uitzonderlijk hoog niveau.
De 5de wedstrijd moest de beslissing brengen of TeamNL de 1/8 finales zou halen. Zwitserland werd verslagen. Nederland plaatste zich als vierde land, achter de grootmachten Frankrijk, Spanje en Monaco, voor de 1/8 finales.
In die 1/8 finales speelde Nederland tegen Hongarije. Nederland speelde bijzonder goed. Zowel het plaatsen als het schieten was subliem. Het werd snel 11-0, maar de concentratie leek te verslappen. Hongarije kwam terug tot 11-5, maar Nederland won met 13-5 en ging door naar de kwartfinales! Denemarken zou daarin de tegenstander zijn. Nederland stond in deze kwartfinale na 2 mènes al met 10-0 voor. Heel bijzonder op dit niveau! Denemarken deed nog wel iets terug. Het werd nog 12-5, maar daarmee was de Deense koek op, 13-5 en halve finale voor TeamNL!
In de halve finale speelde Nederland tegen Frankrijk. Het werd 13-4 voor de Fransen.

Nederland heeft een heel goed toernooi gespeeld en alleen verloren van de grootmachten Spanje en Frankrijk.

Kijk ook bij

Winterse Buitenbios bij Verkadefabriek

Na het succes van de eerste editie van Buitenbios im Schnee in 2022, nodigt de …