Broederschap brengt de Zoete Moeder bij u thuis

De traditionele meimaand-activiteiten en -rituelen kunnen dit jaar helaas geen doorgang vinden. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch wil de vele teleurgestelde Bosschenaren en pelgrims een hart onder de riem steken. Het voor dit jaar gekozen thema – Thuis bij Maria – bleek de sleutel tot een oplossing. Op diverse manieren brengt De Broederschap dit jaar Maria bij de mensen thuis, waardoor men zich verbonden blijft voelen met de Zoete Moeder.

www.thuisbijmaria.nu
Vanuit de Sint-Jan worden de hele dag via een webcam livestreambeelden uitgezonden. Van de vieringen en van het beeld van Maria. Te bekijken via www.thuisbijmaria.nu.

Noveenkaars opsteken
Heel veel mensen komen naar Maria om een kaarsje op te steken. Dat kan nu ook digitaal via www.thuisbijmaria.nu. Tegen betaling van 6 euro steekt de koster een echte noveenkaars op bij Maria en spreekt plebaan Vincent Blom de volgende dag tijdens de viering van 19.00 uur een persoonlijke intentie uit.

Noveenactie – Thuis bij Maria-Maria bij u thuis
T/m 18 mei wordt een speciale activiteit georganiseerd, waarbij online en offline elkaar ontmoeten. Inwoners van ’s-Hertogenbosch en alle andere belangstellenden wordt gevraagd om een blauwwitte vlag uit te hangen en een Mariabeeld met kaarsje en bloemetje voor het raam te plaatsen. Foto’s hiervan kunnen gedeeld worden op de Facebookpagina van De Broederschap .

Meimaandboekje 2.0
Voor het meimaandboekje van dit jaar heeft redacteur Lia Hesemans tien mensen geïnterviewd over wat Thuis bij Maria voor hen betekent. Mensen die bij de Broederschap en bij de Sint-Jan betrokken zijn vanuit hun functie, vanuit vrijetijdsbesteding of als kerkganger.

Vieringen en rozenkransgebed
Van maandag t/m zaterdag vinden in de Sint-Jan eucharistievieringen plaats: om 8.30 en om 19.00 uur. Op zondag de Hoogmis om 10 uur. Op maandag t/m vrijdag bidt plebaan Vincent Blom om 18.30 uur het Rozenkransgebed.

Openingstijden Sint-Jan en informatiebalie
De Sint-Jan is van maandag t/m zaterdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De informatiebalie, waar o.a. de replica van de Zoete Moeder, boeken en cd’s kunnen worden gekocht, is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.30 tot 16.30 uur.

Carillonconcerten
Op 20 en 27 mei klinken in het centrum van 11.30 tot 12.30 uur Marialiederen uit heden en verleden. Uitgevoerd door stadsbeiaardier Joost van Balkom.

Lied van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch
Elke zondagmorgen, na de mis van 10 uur, zingt een aantal leden van de Schola Cantorum het Bossche Marialied. Ook dit is te volgen via livestream.

Kijk ook bij

Inschrijving Zomerschool Vught start vandaag

Over enkele weken breekt weer een mooie periode aan: Liefst 7 weken lang kunnen 55-plussers …