Brandrode Herenboeren Burger in fastfoodrestaurant Boxtel

De ondernemer die eind dit jaar in Boxtel een fastfoodrestaurant wil openen, is lid geworden van coöperatie Herenboeren Wilhelminapark. Zij wil als eerste fastfoodrestaurant in Nederland een exclusieve burger van Brandrood Herenboerenvlees op de markt brengen: de McCharles. Om dit heuglijke feit te vieren kan op eerste paasdag om 12 uur voorgeproefd worden op de carpoolplaats langs de A2, ter hoogte van de Herenboerderij (Afslag 25, Boxtel-Noord).

De naam McCharles is een knipoog naar het klooster Sint Charles dat in het verleden ter hoogte van de Boxtelse Herenboerderij stond. ‘Daar waar nu de A2 ligt’, verduidelijkt Ine te Braak die optreedt als haar adviseur en woordvoerder. ‘Mijn cliënt heeft een aantal ledencertificaten van de coöperatie verworven. Maar omdat de hoeveelheid vlees per Herenboer op een Herenboerderij nou eenmaal gelimiteerd is, zal er dagelijks dus ook maar een beperkt aantal McCharles verkocht worden.’

Eén plus één is drie
Voor de jonge ondernemer is de stap een kwestie van één plus één is drie. ‘Mijn cliënt heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan en ze is net als zovelen al langer geïnteresseerd in het fenomeen Herenboeren. Nu de Herenboeren in Boxtel de overstap maken naar het Brandrode rund, besloot ze lid te worden én de Brandrode Herenboeren Burger aan het menu toe te voegen.’ Haar woordvoerder benadrukt de in potentie grote impact van deze kleine stap voor een fastfoodbedrijf. ‘Want anders dan vaak gedacht, heeft een duurzame stap in deze keten een enorme impact op de wereld om ons heen. Het bedrijf neemt zijn verantwoordelijkheid op het gebied van mens, maatschappij en milieu heel serieus. Het gebruik van groenten, zuivel en vlees uit de buurt past daarbij.’

Herenboeren blij
De coöperatie Herenboeren Wilhelminapark, toch al een pionier als het duurzame voedselvoorziening aangaat, heeft verheugd gereageerd op de stap van haar meest recente lid. Het huishoudelijk reglement van de coöperatie biedt een beperkte ruimte aan ondernemers om Herenboer te worden. Dat het hier om een aankomend restauranteigenaar gaat, is verder om het even.

Voorproeven
Onlangs zijn de eerste twee Brandrode Herenboerenrunderen geslacht. Om Boxtel en omgeving te laten kennismaken met de verfijnde smaak, is er op eerste paasdag om 12 uur een exclusieve voorproeverij. De McCharles worden bereid door leden van de Herenkeuken.

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …