Brand in Chinees restaurant Tzong Don

Op vrijdagavond rond 23:00 werden de bewoners van de Vughtse smalle Taalstraat opgeschrikt door de zwaailichten van politie en brandweer. Uit een raam op de bovenverdieping van het bekende Chinese restaurant Tzong Don kwam een stinkende zwarte rook.

Met twee brandweerwagens rukte de brandweer razendsnel uit. Zeker zes brandweerlieden namen deel aan de actie. Via de binnenzijde betraden twee brandweerlieden met een zuurstofmasker de ruimte, via de buitenzijde deed een collega hetzelfde via de brandweertrap. Besloten werd om geen brandweerspuit te gebruiken, maar de rookgassen af te voeren. Een smeulend element in de badkamer bleek de bron. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Een groot aantal omwonenden was uitgelopen om niets van het tafereel te missen. Al snel werd bekend  dat er geen personen aanwezig waren in de rokende ruimte. Toch kon de vrouw van de eigenaar van Tzong Don haar emoties niet bedwingen.

Bij de actie speelde Roderick van de Mortel, woonachtig tegenover het brandende pand, een actieve rol. Als burgemeester is hij formeel hoofd van brandweer en politie.

 

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …