Held op sokken van Schippers en Van Gucht

Brabantse jeugdgezelschappen bereiken samen 10.000 leerlingen

De Brabantse podiumgezelschappen voor jeugd ‘Schippers en Van Gucht’, philharmonie zuidnederland, Artemis en ‘de Stilte’ werken samen in het BRABANT MENU. In het pilotjaar 2017-2018 bereiken de gezelschappen gezamenlijk 10.185 leerlingen uit het primair onderwijs uit Best, Waalre, Laarbeek, Vught, Waalwijk en Someren. Het BRABANT MENU is in het leven geroepen om kinderen een gevarieerd podiumkunstenaanbod te bieden buiten de grote steden in Brabant.

Het BRABANT MENU speelt in op de verzelfstandiging van KunstSelect van Kunstbalie. Een kunstmenu dat voorstellingsbezoek voor kinderen in het primair onderwijs in Noord-Brabant garandeerde voor 2017. De Brabantse gezelschappen continueren hiermee langdurige relaties met werkgroepen en marktplaatsen voor cultuureducatie. De opzet is eenvoudig: gezelschappen, scholen en werkgroepen spreken samen de intentie uit gedurende twee schooljaren intensief samen te werken. Er worden per schooljaar minimaal twee voorstellingen van de Brabantse gezelschappen gepresenteerd voor twee duo-leerjaren. Werkgroepen en scholen rekenen af per leerling. ‘Schippers en Van Gucht’, philharmonie zuidnederland, Artemis en ‘de Stilte’ hebben de ambitie om gezamenlijk jaarlijks 20.000 leerlingen in de provincie met podiumkunsten in aanraking te brengen.

Kennismaking
Op woensdag 22 november houden de partners van het BRABANT MENU een kennismakingsmiddag in Theater Artemis in ’s-Hertogenbosch. Intermediairs en cultuurcoördinatoren uit het basisonderwijs worden uitgenodigd om in gesprek te gaan met makers over het belang van podiumkunsten voor kinderen. Tijdens de middag presenteert Schippers en Van Gucht de voorstelling Held op Sokken, staat een workshop o.l.v. Jetse Batelaan op het programma en houdt Jack Timmermans een pleidooi voor het belang van kunst voor kinderen. De middag start om 13.00 uur. Deelname aan de kennismakingsmiddag is gratis. Aanmelden kan door een e-mail te zenden naar Erica@artemis.nl.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …