Iedereen heeft mogen meedenken om een geschikte naam te vinden en een speciale commissie heeft voor deze naam gekozen

Bouw nieuw Kindcentrum Vught-Zuid gaat van start

Na de bouwvakvakantie start de bouw van het nieuwe kindcentrum in Vught-Zuid. Vorige week maandag werd onder toeziend oog van kinderen, ouders en alle betrokkenen de naam van het kindcentrum onthuld. Afgelopen donderdag gaf de gemeenteraad groen licht voor de start van de bouw.

De kinderen van basisschool De Wieken, De Baarzen, peuterspeelzaal De Schatkamer en kinderopvang Partou krijgen volgend jaar op het terrein van Elzenburg een mooie plek om te spelen en te leren. Op het complex zijn het kindcentrum, de sporthal en het Jeugd en Jongerencentrum aan elkaar verbonden. Hierdoor kan in samenhang aan de jongens en meisjes, opvang, onderwijs en vrijetijdsbesteding worden geboden.

‘De Avonturier’
Het nieuwe kindcentrum heeft de naam ‘De Avonturier’ gekregen. Iedereen heeft mogen meedenken om een geschikte naam te vinden en een speciale commissie heeft voor deze naam gekozen. De commissieleden zochten een naam die de ontwikkeling en het onderwijs in dit centrum symboliseert en die past bij de manier waarop er naar kinderen wordt gekeken. De naam is uniek, er is geen basisschool die deze naam draagt. Een avonturier beseft hoe mooi de wereld is, met al zijn verschillende facetten en kan niet wachten deze te ontdekken. Het is iemand die zijn of haar talenten, kracht, kennis, vindingrijkheid en de mensen om zich heen gebruikt om de doelen te bereiken. Iemand die lef heeft, ondernemend is en vooral niet bang. Een avonturier is iemand die tegenslagen kan overwinnen, altijd op zoek gaat naar mogelijkheden om deze om te zetten in kansen. Iemand die op onderzoek uitgaat en zich verwondert over de schoonheid om zich heen.

Augustus 2018
Wethouder Fons Potters, één van de aanwezigen bij de onthulling van deze naam, sprak de menigte toe. Hij gaf aan trots te zijn dat dit kindcentrum nu gebouwd gaat worden. “Op dit moment zitten al deze kinderen wellicht in de oudste schoolgebouwen van Vught, maar volgend jaar hebben zij de nieuwste school van het dorp.” Na de bouwvak gaat de bouw starten. Aannemer BMV (Bouwers Met Visie) heeft de opdracht gekregen om een gebouw neer te zetten voor kinderen van 0 tot 12 jaar waarin een eigentijds concept voor ontwikkeling en onderwijs mogelijk wordt. De gemeenteraad heeft donderdag 13 juli definitief groen licht gegeven  voor de bouw. Als alles volgens planning verloopt, opent het kindcentrum in augustus 2018 haar deuren.

Kijk ook bij

Tweede editie Queer Arts Festival in Verkadefabriek

Na een succesvolle editie in mei 2023, krijgt het Queer Arts Festival een tweede editie …