Antoon van Mil (links, voorzitter P.U. Bois le Duc) overhandigt symbolisch de led-breedstralers aan Jeroen Stam (voorzitter Stichting Ouwestomp)..jpg

Bossche verenigingen in de weer, voor elkaar én anderen

Sinds juli dit jaar werken ze met elkaar samen, Stichting Ouwestomp en Pétanque Union Bois le Duc. De leden van de laatstgenoemde vereniging gebruiken het parkeerterrein van de veteranenorganisatie als tijdelijke jeu-de-boulesbaan, totdat ze hun eigen accommodatie hebben gerealiseerd op het terrein van s.v. C.H.C. (planning: voorjaar 2022). De samenwerking werpt z’n vruchten af: de boulers vormen een voor de veteranen waardevolle aanvulling op hun dagelijkse activiteiten, de jeu-de-boulesvereniging betrekt nieuwe leden onder de veteranen.

Ook op andere vlakken ondersteunen de verenigingen elkaar, daarbij geholpen door sponsors die beide organisaties een warm hart toedragen. Zo ging de voorzitter van Pétanque Union Bois le Duc op zoek naar een sponsor voor 2 led-breedstralers om het speelterrein te verlichten, want met de donkere dagen op komst, wordt het spelen op dinsdagavonden steeds lastiger. LEDdirect.nl reageerde positief op het sponsorverzoek, in de wetenschap dat de 2 door hen gesponsorde led-lampen uiteindelijk door de boulers worden geschonken aan Stichting Ouwestomp: dit zodat zij, na het vertrek van Pétanque Union Bois le Duc in 2022, een verlicht parkeerterrein overhoudt.

De verenigingen zijn niet alleen voor elkaar maar ook voor anderen in de weer. Zo ondersteunt Stichting Ouwestomp het project ‘Help for Children’ in Hongarije. Dit doet ze door op zaterdag 9 oktober een speciale inzamelingsactie te organiseren in haar ontmoetingscentrum, gevestigd in de voormalige kantine van R.K.J.V.V. aan De Fuik 9 in ‘s-Hertogenbosch. Op die datum krijgt men bij een donatie van € 10, een kop zelfgemaakte goulashsoep en kaasbroodjes. Ook is er de mogelijkheid kleding en verzorgingsproducten voor baby’s en kinderen te doneren. Via www.ouwestomp.com/doneren is het overigens ook mogelijk deze warme actie te steunen.

Meer informatie: www.ouwestomp.com en www.puboisleduc.nl.

Kijk ook bij

Foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ in Barak 1B vanaf 9 juli

Voor de foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ portretteerde Ton Toemen een aantal oud-militairen van het Koninklijk …