Bossche Parels halen € 3.000 op voor Stichting Neurofibromatose

Ladies’ Circle Bossche Parels hield op zaterdag 30 maart een PubQuiz voor het goede doel. In een uitverkocht Babel werd met een avondvullend programma geld ingezameld voor Stichting Neurofibromatose. De ladies waren niet alleen ‘Proud to be fout’ tijdens deze quiznight, maar ook erg trots op het resultaat! Aan het eind van de avond stond de teller op maar liefst € 3.000!

Met deze spetterende PubQuiz sloten de Bossche Parels een periode van diverse activiteiten af, die in het teken stonden van Stichting Neurofibromatose. Veel deelnemers hadden hun look aangepast aan het thema ‘Proud to be Fout’. Opgezweept door quizmaster Attila en begeleidende muziek van dj Stfmstr, streden 17 teams fanatiek om de hoofdprijs: 2 vouchers voor Escaperoom Doe Den Bosch en Jheronimus Bosch-ganzenbordspellen. Het meest fout geklede team werd ook in het zonnetje gezet. Tijdens de avond zijn daarnaast nog eens 900 lootjes verkocht voor de loterij, waarmee spectaculaire en uiteenlopende prijzen vielen te winnen.

Niet alleen de fanatieke deelnemers hebben de avond tot een groot succes gemaakt, de Bossche Parels bedanken ook de vele vele sponsors die hen en de Stichting Neurofibromatose een warm hart toe dragen: DA Mooi Molenhoek, DoeNederland.nl Den Bosch, Pure Flavor, Wijnhuis Rosmalen, Wellness Centre de Thermen Rosmalen, CityGym Den Bosch, CityGym Rosmalen, Elin van Shoots & More, Vue Cinemas Den Bosch, Soto Sushi Den Bosch, Bakkerij & Lunchroom Royal, Quizmaster Attila, dj Stfmstr, Boergondisch, Struik Projects, Wijnwinkel Proef, Bloemsierkunst ’t Kleine Verschil Rosmalen, Albertus Wijnen, Klaartje Kleurdoos, PLUS Mulder, Albert Heijn Mgr. van Roosmalenplein & Babel (voorheen Muzerije).

Diverse acties
Niet alleen de PubQuiz heeft geld in het laatje gebracht. De Bossche Parels hebben het hele jaar met verschillende acties de opbrengst zoveel mogelijk verhoogd. De allereerste acties begonnen al in 2018. Zo kon er bijvoorbeeld bij een groot aantal supermarkten statiegeld worden gedoneerd en werden er bierdopjes ingezameld.

Winnaar
De uiteindelijke winnaar van de PubQuiz is natuurlijk de Stichting Neurofibromatose. De donatie van € 3.000 kan door de stichting geïnvesteerd worden in verder onderzoek naar NF. Dankzij de quiz en alle andere acties die de Bossche Parels op touw hebben gezet, is deze grootste kleine ziekte weer bij meer mensen onder de aandacht gebracht. In Nederland krijgt namelijk 1 op de 3000 kinderen deze rotziekte. Joes uit Rosmalen is één van hen. Zij is een vrolijke spring-in-het-veld, die op dit moment nog geen kans op genezing heeft. De Bossche Parels zijn dan ook erg blij dat ze een bijdrage hebben kunnen leveren aan de Stichting NF!

Neurofibromatose
Neurofibromatose (NF) is met name een huid- en zenuwziekte en kent wel meer dan 30 verschillende verschijningsvormen. Kenmerkend voor NF zijn kleine en grote tumoren die op de huid en dieper in het lichaam zitten, de zogenaamde neurofibromen. Deze kunnen onder andere botvergroeiingen, blindheid en kanker veroorzaken. Maar de neurofibromen zijn slechts een onderdeel van de ziekte. Verstandelijke beperking, autisme, depressiviteit, leerachterstanden, chronische moeheid, slechte motoriek, je kunt het allemaal krijgen. Wat en wanneer je iets krijgt, blijft je leven lang onzeker. Mensen met NF hebben meestal meerdere café-au-lait vlekken op de huid. Op jonge leeftijd wordt de aandoening zo vaak ontdekt. Neurofibromatose is nog niet te genezen. Meer onderzoek naar mogelijke genezing van Neurofibromatose is voor kinderen als Joes dan ook erg belangrijk. Kijk op www.wateenrotziekte.nl voor meer informatie.

Ladies’ Circle Bossche Parels
Ladies’ Circle 65 Bossche Parels is een serviceclub van enthousiaste dames uit de omgeving van ’s-Hertogenbosch. Ze zetten zich samen in om meer glans te brengen in het leven van mensen die dat nodig hebben. De visie is dan ook dat ze met Bossche Parels meer bereiken dan alleen. Door vriendschap en betrokkenheid helpen ze elkaar en een ander. Ze richten zich met name op lokale en regionale doelen. Daarvoor zamelen ze niet alleen geld in, maar organiseren ze ook handen-uit-de-mouwenacties. Kijk voor meer informatie op www.lc65.ladiescircle.nl.

De Bossche Parels maken deel uit van Ladies’ Circle Nederland. Dit is een internationale serviceorganisatie met het motto ‘Vriendschap en Service’. Door heel Nederland zijn er ruim 70 Circles met bijna 1000 leden. Kijk voor meer informatie op www.ladiescircle.nl.

Kijk ook bij

Het is bijna tijd voor de Vughtse Cultuurweek 2023

Ingezonden mededeling De Vughtse Cultuurweek 2023 staat weer voor de deur. Dit jaar zal de …