Bossche kermis start 21 augustus op terrein Brabanthallen

Slotakkoord na twee maanden lang bijzondere ontmoetingen voor bewoners, bedrijven en andere initiatiefnemers

Op 1 juli is in ’s-Hertogenbosch De Bossche Zomer van start gegaan. Een strategie waarmee gedurende 2 maanden ruimte wordt gegeven aan ondernemers, instellingen en bezoekers om – met de RIVM-maatregelen als voorwaarde – van deze vreemde zomer iets bijzonders te maken en op innovatieve wijze te ondernemen. Van culturele en sportieve activiteiten, rondleidingen bij historische bezienswaardigheden, Bourgondische cafés, restaurants en terrassen, verrassende winkels tot er-op-uit in de adembenemende natuur. Een zeer diverse programmering, met vanaf 21 augustus 10 dagen lang de Bossche kermis als slotakkoord.

Veilig bezoek aan de kermis
De kermis, normaal een lint van attracties door de Bossche binnenstad, vindt dit jaar op het buitenterrein van de Brabanthallen plaats. Een opstelling op de parkeerplaats met o.a. een breakdance, familie achtbaan, grijpkranen, trampolines, gebakkraam en spookhuis. Een “open“ evenement maar alleen toegankelijk door één ingang welke continue door beveiligers wordt bewaakt. Ze houden de loopstromen en de drukte in de gaten. Wanneer blijkt dat de 1.5 meter regel niet meer haalbaar is, zal dit worden gecommuniceerd naar de ingang en zal het terrein worden afgesloten. Bij de ingang zal een wachtrij worden gemaakt zodat bezoekers op 1,5m afstand kunnen wachten totdat zij naar binnen mogen. Het kermisterrein kent een capaciteit van zo’n 1.500 bezoekers. Op het kermisterrein wordt geen alcohol geschonken.

De Bossche Kermis vindt plaats van vrijdag 21 t/m zondag 30 augustus, van 13.00 tot 22.00 uur. Op de vrijdagen en zaterdagen tot 23.00 uur. Rond het kermisterrein zijn extra fietsenstallingen. In de buurt zijn voldoende parkeermogelijkheden voor auto’s. Op donderdag 27 augustus vindt tussen 14.00-17.00u een prikkelarme kermis plaats.

Kernen
Ook in de kernen Empel (22 t/m 25 augustus) en Nuland (29 t/m 1 september) organiseert Buro de Kermisgids twee kermissen. De opzet, dat van een familiekermis, zal hetzelfde zijn als bij de kermissen in Rosmalen en ’s-Hertogenbosch, maar dan in het klein. Hier worden dezelfde maatregelen genomen.

www.debosschezomer.nl.

Kijk ook bij

Clinic Marc Lammers bij De Lichtstraat

Vrijdag 18 juni kregen de kinderen van de groepen 6/7/8 van de Vughtse basisschool De …