Het bestuur van P.U. Bois le Duc met de NJBB-vlag. V.l.n.r.: Harm Schilders, Antoon van Mil, Corrie van Mil-de Looijer en Ruud van Hintum.

Bondsvlag wappert op Bossche jeu-de-boulesbanen

Het was een soort van ‘plechtig moment’, het symbolisch hijsen van de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) door het bestuur van Pétanque Union Bois le Duc op haar nog in aanleg zijnde zestien jeu-de-boulesbanen. De vereniging ligt mooi op schema met de realisatie van haar accommodatie, want in de tweede week van juni vindt de eerste van in totaal zestien jeu-de-boules-wijktoernooien van ‘Brabantse Boules’ plaats. De vereniging wil deze wijktoernooien uiteraard op het eigen terrein laten plaatsvinden.

De wijktoernooien zijn voor iedereen toegankelijk en het doel is, door middel van het laagdrempelige jeu-de-boulesspel, met name eenzame ouderen uit hun isolement te halen en zo eenzaamheid te bestrijden en een mogelijkheid te bieden nieuwe vriendschappen aan te gaan.

Iedereen kan meedoen aan ‘Brabantse Boules’, van jong tot oud en met of zonder boules, want die heeft de organisatie genoeg te leen. Er wordt gespeeld in vier Bossche wijken: ’s-Hertogenbosch-West, Engelen, ’s-Hertogenbosch-Zuid en Rosmalen. In elke wijk worden er vier aaneengesloten weken wijktoernooien georganiseerd, één per week dus.

Inschrijven is mogelijk via de website van ‘Brabantse Boules’: www.brabantseboules.nl.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …