Home / Algemeen / Bomen-en-bijen-wandeling Fort Isabella zaterdag 18 mei
Patisserie De Rouw

Bomen-en-bijen-wandeling Fort Isabella zaterdag 18 mei

Fort en kazerne Isabella kent u natuurlijk van de historische gebouwen en de gezellige activiteiten. Maar wist u ook dat het fort een uniek stukje natuur herbergt? Op zaterdag 18 mei verzorgt de Stichting Fort Isabellakazerne daarom een bomen-en-bijen-wandeling over Fort Isabella.

Allereerst neemt natuurkenner Harrie van Engelen, gids van de stichting, u mee over het kazerneterrein. Tussen de meer dan 300 bomen staan algemeen voorkomende soorten zoals eiken en esdoorns, maar ook bijzondere exemplaren zoals twee tempelbomen en tamme kastanjes. Harrie vertelt daarover prachtige details, voortaan zult u met andere ogen naar deze groene reuzen kijken. Daarna neemt u bovendien een kijkje bij de bijenkasten van imker Aleks Droog. De bijen verzamelen in de omgeving van Fort Isabella heerlijke honing. Het aanbod in rijke natuur rondom het fort is groot, dus een deel van de honing kan geoogst worden. Terwijl de bijen af- en aanvliegen, vertelt Aleks bevlogen over het werk van de imker.

Aanmelden
Geef u op door een e-mail te sturen naar info@fortisabellakazerne.nl met vermelding van uw naam en het aantal personen dat deelneemt. Deelname aan de wandeling kost 2 euro per persoon, te voldoen bij aanvang van de wandeling. De wandeling start op zaterdag 18 mei om 13.30 uur bij de Corps de Garde, het poortgebouw van het fort (met de kanonnen), Reutsedijk 7 in Vught.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Ambities voor volgende raadsperiode: Onvoorwaardelijk kunnen meedoen in Vughtse samenleving

In Het Klaverblad van 15 juli gaf de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) een aantal adviezen …