Directeur Jeroen van den Eijnde, burgemeester Roderick van de Mortel van de gemeente Vught, vrijwilligers Liesbeth Sidler en Bert Oomen van Nationaal Monument Kamp Vught met het boekje ‘Kamp Vught in tekeningen’ (foto Jan van de Ven)

Boekje ‘Kamp Vught in tekeningen’ te koop

Twee vrijwilligers van Nationaal Monument Kamp Vught hebben het boekje ‘Kamp Vught in tekeningen’ gemaakt, waarvan de opbrengst bestemd is voor de uitbreiding van Nationaal Monument Kamp Vught.

Vrijwilliger Liesbeth Sidler maakte een aantal tekeningen, geïnspireerd op de gebeurtenissen in Kamp Vught. Bert Oomen maakte hierbij korte verhalen die op een compacte manier een beeld geven van de geschiedenis van het kamp. Het boekje is te koop in het museum en via de webwinkel van nmkampvught.nl voor 10 euro. Canon uit ’s-Hertogenbosch heeft als sponsor in natura de druk verzorgd. De gehele opbrengst komt ten goede aan de educatieve uitbouw. De opening van de nieuwbouw én van de geheel vernieuwde vaste expositie staat in de planning voor november 2019. Burgemeester Van de Mortel nam op 16 november het eerste exemplaar van ‘Kamp Vught in tekeningen’ in ontvangst uit handen van Jeroen van den Eijnde, directeur Nationaal Monument Kamp Vught.

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …