Boekenbeurs Vincentius in Brabanthallen

Op 26, 27 en 28 januari houdt Vincentiusvereniging ’s-Hertogenbosch weer de grote Boekenbeurs. In de Paradezaal en de Boschzaal van de Brabanthallen zijn in een honderdtal kramen meer dan 100.000 boeken uitgestald naast vele lp’s en cd’s. Bezoekers van de beurs kunnen scherp geprijsde boeken kopen in elk denkbaar genre.

De beurs, een van de grootste in Nederland, is geopend op vrijdag van 19.00- 22.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00-16.00 uur. Parkeren is gratis en toegang is 1 euro vanaf 13 jaar. Om de Boekenbeurs voor iedereen toegankelijk te maken, ontvangen ruim 500 gezinnen via de Voedselbank een tegoedbon voor 10 boeken op zondag.

Boeken in elk genre
In een honderdtal kramen, bemand door een aantal van in totaal 150 vrijwilligers, zijn boeken te vinden in uiteenlopende rubrieken zoals literatuur, esoterie, geschiedenis, Brabantica, koken, sport, religie, kunst, strips en kinderboeken. Er is een aparte ruimte gereserveerd voor cd’s, dvd’s en grammofoonplaten. Daarnaast is er een grote afdeling Delicatessen. “Dat zijn bijzondere exemplaren die we dan ook bijzonder geprijsd hebben. Het betreft de meer exclusieve en duurdere boeken. Daar kunnen verrassingen tussen zitten, delicatessen voor de echte liefhebbers, maar eigenlijk is er voor elk wat wils!”

49e keer
Deze grootschalige Boekenbeurs vindt dit jaar voor de 49e keer plaats. De beurs trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar de Brabanthallen. Voor het jubileumjaar met de vijftigste boekenbeurs zijn er bijzondere plannen in de maak. De opbrengst van de boekenverkoop is bestemd voor projecten die gericht zijn op verlichting van armoede, in de Bossche regio en in de derde wereld. In 2023 heeft Vincentius ’s-Hertogenbosch bijna € 40.000 mogen uitdelen.

Lilianefonds
Dit jaar is als hoofddoel voor financiële ondersteuning uitgekozen: het Lilianefonds, dat zijn hoofdkantoor heeft in ’s-Hertogenbosch, op een steenworp afstand van Vincentius aan de Havenstraat. Het Lilianefonds richt zich in een project op de Filipijnen met versterking van kinderen en jongeren met een gehoorbeperking. Doel is het stimuleren van zelfredzaamheid en het vergroten van de kans op een succesvolle toekomst. Om dat te bereiken krijgen de kinderen en jongeren onderwijs, een vakopleiding of begeleiding naar werk. Naast het hoofddoel ontvangen enkele andere projecten een kleinere bijdrage.

De werkgroep Boekenbeurs, onderdeel van Vincentius ´s-Hertogenbosch, hoopt van harte op de boekenbeurs weer veel bezoekers uit de regio te mogen ontvangen! Meer informatie, ook over de andere activiteiten van de vereniging, vindt u op www.vincentiusdenbosch.nl

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …