Boek een roadtrip met vrienden: Belgische vijfstedenvakantie per huurauto

Ingezonden mededeling

In Friesland hebben – of hadden – we de Elfstedentocht, maar veel minder ontberingen zijn er tijdens een heerlijk ontspannen vijfstedenvakantie in bourgondisch België. Je pikt alle prachtige architectuur en cultuur van Antwerpen, Brussel, Gent, Brugge en Leuven in nog geen week mee als je per huurauto gaat.

Waarom een auto huren?
Omdat je, zeker wanneer je met een groep vrienden op pad gaat, geen moeilijkheden hebt. Niet over wie er moet rijden of wiens auto gebruikt wordt. En andere autokosten buiten de brandstof om worden gewoon door het aantal reizigers gedeeld. Bovendien ben je verzekerd van een prima onderhouden auto en is alles administratief geregeld. Een extra optie bij verhuurder Autohopper is reclame op het voertuig: dat drukt de huurprijs. Woon je in Rotterdam, dan zoek je op Autoverhuur rotterdam, reserveer je een auto en haal je deze dicht in de buurt op.

Begin in Brugge
Eerste halte Brugge – deze route loopt van west naar oost – is een verrassende stad. Maak een rondvaart langs de imposante stadswallen, bezoek museum Groeninge voor bijzondere kunstwerken en geniet ’s avonds tussen de locals in het mondaine De Republiek. Zoek van tevoren op waar je je trouwe auto van Autohopper het beste kunt parkeren, dit geldt voor alle steden op deze rondreis. Veel hotels hebben overigens een eigen gratis parkeerterrein, je kunt hierop letten bij het uitzoeken van een accommodatie.

Genieten in Gent en Antwerpen
Zo mogelijk nog bruisender is Gent, waar je het beroemde kasteel van Gravensteen bewondert, kaaskroketjes aan de kade van de Schelde proeft en ’s avonds een concert uitzoekt in de Vooruit, waar onder meer Nirvana ooit optrad. Ook winkelen is een feest in deze stad. Over muziek gesproken: naast prachtige winkelstraten en de indrukwekkende Onze Lieve Vrouwe Kathedraal is Antwerpen de thuisbasis van allerlei muzikanten die de Belgische muziek zo veel interessanter en hipper maken dan de Nederlandse. Van dEUS tot K’s Choice en nog veel meer.

Op naar Wallonië en weer terug Nederlandstalig gebied in
Zuidwaarts ligt Franstalig Brussel, soms zelfs de belangrijkste stad van Europa vanwege zijn bestuurlijke functie. Maar belangrijker nog: wat is het hier allemaal mooi! Horeca, gebouwen, terrassen en natuurlijk de beroemdste wildplasser ter wereld Manneken Pis, ze wachten op je. Je sluit je (mid)week af in Leuven, waar het Belgisch Stripcentrum een echte aanrader is voor de liefhebber van legendarische beeldverhalen. Maar er is veel meer te zien in deze studentenstad. Ontdek het zelf, en geniet van de voordelen wanneer je dat per gehuurde auto doet!

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …