Blackjack in trek als gezelschapsspel

Ingezonden mededeling

De huidige lockdown duurt al enkele weken en het einde is nog steeds niet in zicht. Familie, vrienden en kennissen worden zoveel mogelijk vermeden en we begeven ons meer dan ooit in het eigen huis. Om van de nood een deugd te maken, spelen veel gezinnen gezelschapsspellen. Bordspellen, computergames, denksport en kaartspellen. Van deze laatste categorie begint blackjack, ook wel bekend als het kaartspel 21, steeds populairder te worden.

Benodigdheden
Een van de grote voordelen van het blackjack kaartspel is dat er bijna geen benodigdheden voor nodig zijn. In principe zijn twee spelers en een pak kaarten al voldoende, maar om goed te kunnen spelen is het volgende aan te raden: een geschikte speeltafel, munten of fiches, een pak kaarten en een dealerbutton. Geen munten of fiches? Deze kun je ook uit een ander bordspel spelen of pokerfiches gebruiken. In principe kan het zelfs door een vel papier in vierkanten te knippen en daarop met een pen de waarden te schrijven. Iedereen heeft kaarten in huis, dus dat is bijna nooit een probleem.

Hoe werkt het
In een thuisspel is het gebruikelijk dat spelers om beurten of om een x-aantal beurten de dealer zijn. Spreek van tevoren met elkaar af wat de standaardwaarde van één inzet is. Elke speler plaatst deze inzet voor aanvang van de spelronde. De speler die als dealer fungeert deelt iedereen twee open kaarten, behalve zichzelf. Zelf deelt hij zich een open en dichte kaart. De spelers moeten zoveel mogelijk punten verzamelen, maar niet meer dan het maximum van 21. Krijgen ze meer punten, dan zijn ze direct ‘af’. De opties zijn kaart kopen, passen, verdubbelen of splitsen.De regel voor de dealer is simpel: passen op 17 en kaarten vragen tot en met 16 punten. Als het zover is, vergelijkt iedereen de hand met de dealer en dat leidt tot winst, gelijkspel of verlies.

Blackjack op het internet
In de volksmond noemt men het blackjack op het internet blackjack online spelen. Dat vindt meestal niet plaats in gezelschappen, maar door individuen met behulp van een online blackjack app uit de Appstore of de Google Play Store. Er zijn legio goede applicaties om uit te kiezen die allemaal één ding gemeen hebben. Je kunt er geen online blackjack voor geld spelen, maar alleen voor speelcredits. Het is een ideale manier om te oefenen, tijd te verdrijven en je klaar te maken voor een thuisspel met de andere gezinsleden. Daarnaast heb je er verder helemaal niets voor nodig, behalve een internetverbinding.

Kijk ook bij

Afhaalbieb geopend

DePetrus is zeker nog gesloten tot 10 februari. De afhaalbieb is wel geopend. De afhaaltijden …