Bitcoin totale waarde over 1 biljoen, wat brengt de toekomst?

Ingezonden mededeling

De totale waarde van Bitcoin is nu meer dan 1 biljoen. Bitcoin is dus ontzettend groot geworden, groter dan veel mensen ooit hadden gedacht. Ook veel grote investeerders hebben cryptovaluta ontdekt en zijn hier volop in aan het investeren. Veel mensen die eerder dachten dat crypto een bubbel was, zijn inmiddels ook begonnen met investeren, alhoewel nog niet iedereen om is. Maar wat zijn nu precies de toekomstverwachtingen nu Bitcoin een waarde van meer dan 1 biljoen heeft? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag.

Crypto lijkt nog een lange tijd relevant te blijven
Natuurlijk kunnen we niet in de toekomst kijken, maar gezien het feit dat veel grote investeerders geld in crypto steken, lijkt het erop dat crypto nog een lange tijd relevant blijft. En zolang Bitcoin relevant blijft, zullen andere grote coins dat waarschijnlijk ook blijven. Sterker nog, het lijkt erop dat Ethereum de volgende munt wordt die zoveel waard zal worden. Daarom is Ethereum classic kopen ook zeker het overwegen waard. Waarom Ethereum kopen als Bitcoin het goed doet? Omdat deze crypto’s in het verleden ook een sterke samenhang hebben getoond! Ethereum kan dus ook een zeer interessante investering zijn.

Zolang Bitcoin populair blijft, zal de waarde toenemen
Mits crypto geen bubbel is die uiteindelijk zal barsten, zoals sommige sceptici verwachten, zal de waarde ook blijven toenemen. Bitcoin is namelijk zo ontworpen dat het steeds schaarser wordt. Zo vindt er bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd een halving plaats. Miners verdienen dan relatief minder Bitcoin, waardoor de koers stijgt. Althans, dat is het idee. De afgelopen halvings was dat ook inderdaad het geval.
Nog een reden waarom de totale waarde waarschijnlijk zal blijven stijgen, is omdat er ook een maximaal aantal bitcoins van 21 miljoen gemined kan worden. Op een gegeven moment kunnen er dus niet meer Bitcoins bijkomen, waardoor de valuta nog schaarser wordt. Bovendien zijn er ook mensen die hun keys verloren zijn, waardoor het aantal Bitcoins in omloop nog kleiner is.

Liggen er ook gevaren op de loer?
Natuurlijk weten we niet precies wat Bitcoin gaat doen. Omdat crypto moeilijk te controleren is, kunnen er steeds meer maatregelen van overheden komen. Afgelopen tijd zijn er bijvoorbeeld veel miners in China gesloten door de overheid. Het is de vraag of overheden er in kunnen slagen om Bitcoin een halt toe te roepen. Waarschijnlijker is dat overheden systemen zullen bedenken om crypto beter te kunnen controleren.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …