Binnentuin Petite Ruelle de enige in Vught

De in 1979 geopende Bistro Petite Ruelle in de Kerkstraat heeft deze week haar binnentuin weer in gebruik genomen. Met de stijgende temperaturen en de zomertijd kan de liefhebber van een goede maaltijd en in exquise Franse ambiance aanschuiven in de rustieke tuin.

Door Ton Wagenaars
“Het is de enige echte binnentuin in Vught. Je waant je in een Franse binnentuin ergens in Montmartre omgeven door groen en met tal van voorwerpen die refereren aan het gastronomisch buitenleven,” zegt Michel Selten met zijn bekende enthousiasme.  “De binnentuin is voor de gasten van Petitie Ruelle vaak een verrassing. Veel Vughtenaren zijn niet op de hoogte van de mogelijkheid om ook buiten nog eens extra te kunnen natafelen of simpelweg ook daar bediend te worden.  Die extra locatie is de laatste weken nog wat vervolmaakt met sfeervolle verlichting tussen de klimop en een aangepaste bestrating met daarop een vijftiental tafeltjes die vanuit de keuken vlot bediend kunnen worden. Met die  nieuwe  inrichting stappen de gasten zo Parijs binnen, zeker als de achtergrondmuziek ook nog eens bestaat uit louter Franse chansons”, weet de jeugdige eigenaar.

Dat er een pittoreske tuin aanwezig is, kunnen de gasten van Petite Ruelle thans niet meer missen. Vanuit de bistro is de binnentuin nu een verlengstuk geworden van het aloude Petite Ruelle. “Ik noem het ‘de verlengde bistro’, zegt Selten, die oog heeft voor details en derhalve ook een replica van de Mona Lisa minzaam naar de gasten laat lachen en een kolossale foto van La Tour Eiffel een dominant plaatsje aan de muur heeft gegeven. Selten:“En we hebben een uiterst uitgebreide wijnkaart voor alleszins acceptabele prijzen, die de echte connaisseurs  zal aanspreken”. In Petite Ruelle en in de binnentuin is altijd drie man personeel actief voor een snelle en adequate bediening.

Uniek
De tuin vindt zijn oorsprong in de grote, lange tuin die in vroeger jaren achter de Taxandriabar in de Dorpsstraat lag. Daar is nu de Italiaan Il Duca gevestigd. Selten:“Wij hebben dit stuk nu toegevoegd aan ons perceel en dat is uniek in het Vughtse centrum.” In de binnentuin kunnen zo’n 35 personen aanschuiven en naast paren, families of individuelen kan een  gezelschap de gehele tuin, of een deel daarvan, huren voor een sprankelende avond of zakelijk diner. “Bij goed weer is het een belevenis en het voordeel is dat de gasten volledige privacy hebben. Ook een unicum is dat het er altijd windstil is en dat is soms verdraaid comfortabel.”  En als dan de klokken van de Vughtse Toren een deuntje beieren dan heeft de immer goed geluimde Michel Selten daar weer een droombeeld bij: “Sluit hier je ogen eens bij en denk dan maar dat het de Notre Dame is. “

Openingstijden
De binnentuin achter Petite Ruelle is vanaf deze week geopend vanaf 17.30 uur op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op zondag kan Petite Ruelle ‘het kleine laantje’ en de binnentuin al bezocht worden vanaf 17.00 uur. Op woensdag gesloten. Voor het reserveren van grote gezelschappen graag van tevoren even aanmelden via de website of telefonisch: 073- 656872.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …