Bijzondere vaardag op de Binnendieze

Jaarlijks organiseert Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch samen met zorginstelling Cello een heel bijzondere dag voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Op maandag 19 september is het weer zo ver. Ruim 28 schippers varen gedurende de hele dag circa 260 uitgelaten gasten over de Binnendieze. De afvaart is bij de steiger bij het Carnavalsmuseum aan de Zusters van Orthenpoort en start om 10.15 uur. De laatste boten vertrekken om 15.30 uur.

Voor mensen voor wie dit tijdens de reguliere vaartochten niet mogelijk is, wordt maandag 19 september een extra feestelijke dag. Deze dag stelt Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch haar boten beschikbaar en zijn 28 enthousiaste schippers graag van de partij om deze gasten een mooie boottocht te laten beleven. Dit jaar lukt het om een recordaantal mensen mee te laten varen, namelijk 260. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van andere jaren. Schippers Rein Klaase en Anton van der Wielen zijn samen met Marianne van der Steen van Cello verantwoordelijk voor de planning en logistiek. Maar lastig is het niet om voldoende schippers te vinden. “Voor een initiatief als dit melden zich altijd heel snel veel schippers aan”, aldus Rein Klaase.

Naast cliënten van Cello varen er ook cliënten van Maria-oord, Eemwijk, Annaborch, Berlerode, de ALS vereniging en San Salvator Geloofsgemeenschap mee. Maar deze dag kan ook niet zonder de bijstand van de sterke Koning Willem I College-studenten van de opleiding Orde en Veiligheid. Zij helpen de passagiers van wie een behoorlijk aantal in een rolstoel, veilig in en uit de boten en de trap af en op.

Naast de Kring zijn er nog meer sponsors die hun steentje bijdragen. Zoals onder meer Albert Heijn De Helftheuvel en Bakkerij Korengoud. Zij zorgen ervoor dat de gasten feestelijk worden verwelkomd met koffie, thee of frisdrank en gebak in de zaal naast het Oeteldonks Gemintemuzejum en dat de schippers en studenten die dag natuurlijk ook niets tekort komen.

De Kring hoopt deze traditie nog vele jaren te kunnen voorzetten op de derde maandag van september.

Kijk ook bij

Robotica-team Gymnasium Beekvliet wint scrimmage

Het robotica-team van Gymnasium Beekvliet (Panic Attack) is in de landelijke voorrondes van de First …