Links Diva Marianne van Houten, rechts Nathalie Snels van Van Neynsel Boswijk

Bijzonder optreden bij Van Neynsel Boswijk

Eind december won Nathalie Snels een optreden van Stichting Diva Dichtbij voor ‘haar’ bewoners van verpleeghuis Van Neynsel Boswijk op Zorgpark Voorburg in Vught. Op donderdag 10 september, na een uitstel van zes maanden, was het dan eindelijk zover! In een heerlijk zonnetje genoten de bewoners van een mooi en gezellig concert in de tuin.

Sommige bewoners waren aanvankelijk nog wat afwachtend, maar toen Diva Marianne van Houten eenmaal begon te zingen, gingen ook de laatste ‘schuifdeuren’ open. Er werd enthousiast meegezongen op nummers als ‘When the Saints go marching in’ en ‘Brandend zand’, en soms zelfs een klein dansje gedaan op de stoel.

Nathalie Snels won het optreden bij de actie ‘Advent met Diva Dichtbij’, waarmee de stichting vorig jaar kerst geld heeft ingezameld om optredens mogelijk te maken voor verpleeghuizen met weinig budget. Als trouw fan en Facebook-volgster wist ze een groot aantal likes binnen te halen. Oorspronkelijk zou het concert plaatsvinden op 19 maart, maar toen was Nederland al in lockdown. Een half jaar later kon het gelukkig alsnog – met inachtneming van strenge voorzorgsmaatregelen.

Iets minder dichtbij
‘Diva Dichtbij’ verzorgt intieme muzikale ontmoetingen, speciaal voor langdurig zieken. Veelal mensen met dementie: de Diva’s (en Divo’s) zijn speciaal getraind in het maken van contact. Normaal gesproken zingen de Diva’s daarom letterlijk dichtbij in de huiskamers van verpleeghuizen of aan het bed. Nu dat niet kan, heeft de stichting coronaproof alternatieven ontwikkeld zoals optredens via Skype en buitenoptredens zoals voor de bewoners van Van Neynsel Boswijk.

Kijk ook bij

Kennismaken met tennis en padel voor jeugd

Tennis- en Padelvereniging Bergenshuizen is een superleuke en gezellige vereniging die bol staat van de …